סוג עדשה בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

24/02/2019 | 10:03 | מאת: עדשה לניתוח

שלום רב, מועמד לניתוח קטרקט בעין אחת, בה עשיתי ניתוח לייזר לפני מספר שנים בודדות. הוצאה לי עדשת טכניס סימפוני. עין שניה -2.5. מה העדשה האופטימלית, אם אני לא רוצה משקפיים אחרי הניתוח? מה עלוליות להיות תופעות הלוואי הסבירות?

ממה שאני מבינה אתה רגיל למצב של מונו ויז׳ן שבו עם העין שעברה לייזר ראית לרחוק ועם השניה לקרוב. לכן אופציה של עדשה לרחוק או עדשת סימפוני יכולות להתאים וככה תמשיך ללא משקפיים. הסימפוני עוזרת מעט לטווח הביניים מה שיכול להוסיף עוד לחוסר תלות במשקפיים, אבל העדשה הזו עלולה לגרום למעט יותר הילות וסינוורים לעומת עדשה מונופוקלית רגילה.

24/02/2019 | 10:42 | מאת: עדשה לניתוח

תודה על המענה. אז הבחירה תהיה בין בלי משקפיים ועם הילה וסינוור או עם משקפיים בלי הילה וסינוור? לא מכיר את התופעות של הילה וסינוור. עד כמה הם בעייתיות?

24/02/2019 | 10:45 | מאת: עדשה לניתוח

והתופעות מפריעות רק בערב/בלילה או גם ביום? איך זה מסתדר עם מחשב/סלולארי.טלויזיה? תודה

שתי העדשות נותנות מענה לראיה למרחק. הסימפוני עוזרת קצת במחשב. ההילות בעיקר בלילה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות