קטרקט וסוכרת

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

13/06/2008 | 15:30 | מאת: אורה לייבוביץ'

שלום, אימי בת 72 סובלת מסכרת ויש לה קטרקט באחת העיניים. רופאת העיניים שלה המליצה להשאר במעקב בחצי שנה הקרובה אך לטענתה היא תהיה חייבת לעבור ניתוח. האם ישנם סיבוכים או סכנות כלשהן במקרה זה? תודה מראש, אורה.

קטרקט יכול להיות קשור לסכרת, במיוחד בגיל הצעיר. הסכרת לכשעצמה אינה מהווה גורם סיכון לניתוח הקטרקט, אך במידה ויש נטיה לפתח בצקת ברשתית, ניתוח הקטרקט יכול להחמיר או להחיש התפתחות הבצקת. מאידך ניתוח הקטרקט דרוש הן לשיפור איכות הראיה של החולה וכן על מנת שניתן יהיה לעקוב ולטפל בבעיות עיניים הקשורות לסכרת טוב יותר. ככלל, אם הקטרקט הוא משמעותי ומפריע לראיה - רצוי לנתח אותו.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות