לחץ תוך עיני אחרי ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

17/12/2018 | 21:25 | מאת: יואל

בבקורת למחרת ניתוח קטרקט נמדד לחץ תוך עיני של 37, שירד מייד ל - 20 אחרי הזלפת טיפה אחת של AT.(נדמה לי שזה הקיצור לשם התרופה) ע"י הרופא הבודק. לפני הניתוח הלחץ היה תקין. הוזמנתי לבקורת נוספת רק בעוד שבוע, כמתוכנן. שאלתי - האם אין צורך בטיפול או בדיקות נוספות במהלך השבוע כדי לוודא שהלחץ לא עלה שוב?

הלחץ אכן עלול לעלות בחזרה ב-72 שעות הראשונות אחרי הניתוח. בדרך כלל לאחר מכן הוא מתאזן. הסיבה- חומר ויסקואלסטי שנשאר בעין מהניתוח ומתפנה מהעין תוך 72 שעות בדרך כלל.

17/12/2018 | 23:36 | מאת: יואל

השאלה אם במקרה כזה מקובל לעשות בדיקות נוספות במהלך השבוע הראשון, או, שניתן להסתפק בבדיקה אחרי שבוע

זה לא חד משמעי. אני בדרך כלל נותנת טיפות להורדת לחץ תוך עיני למשך ה-3 ימים הראשונים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות