סיכון בניתוח קטרקט לחולה מורכב

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

15/11/2018 | 14:15 | מאת: מיכל

דר שלום, אבי צריך לעבור ניצוח קטרקט בלייזר, משום שהוא נוטל אומניק אוסאק ואספירין ופלאביקס(בעקבות אוטם שיר הלב שארע בפברואר השנה), הניתוח אמור להיות יותר מורכב שאלותי; 1. מהן הסכנות לאבי מניצוח זה בהנחה שיפסיק רק אספירין כשבוע לפני? 2. האם עדשה רגילה זו עדשה שתוכל לשפר את ראייתו למרחוק? ואם לא , האם ניתן להשתיל עדשה אחרת מבלי לסכן אותו יותר? תודה רבה מראש

מתנצלת ממש שלא עניתי לשאלתך. השאלה שלך התפספסה לי כנראה בתקופה שבה היתה בעיה באתר. לשאלתך- אין צורך להפסיק את האספירין. ולגבי העדשה- איני יכולה לתת תשובה מדוייקת משום שאין לי נתונים אולם באופן כללי, עדשה "רגילה", מונופוקלית למרחק אמורה לתקן את הראיה למרחק אם אין אסטיגמציה מיוחדת. מקסימום מתקנים במשקפיים את המספר שנשאר.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות