ניתוח קטרקט בעין שנייה

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/10/2018 | 15:31 | מאת: תמי

שלום, בעלי נותח לפני כשנה וחצי בעין שמאל שמהווה עין דומיננטית לרחוק. התוצאה מצויינת. בעין ימין יש צורך בניתוח והוא מושך את ההחלטה לניתוח מחשש בעניין קיעת העדשה בעין ימין. הומלץ לו מספר 1.5 כך שתתקבל ראייה של מונו ויז'ן. בעין ימין לאחר ניתוח רואה 6:6 לאחר ניתוח. האם ההפרש בין העיניים סביר או שעדיף להסתפק במספר מעט נמוך יותר ? כיום מול מחשב וקריאה משתמש במשקיים של 1.25. אשמח לתשובתכם

למה הוא חושש מנקיעת עדשה? העדשות באופן כללי מגיעות בקפיצות של חצי דיופטר וההבדל בין 1.25-1.5 זניח ולא ניתן לחיזוי באופן מושלם כל שזה לא ממש משנה.

07/10/2018 | 07:34 | מאת: תמי

הי, אם יש סטיה ולא ניתן לחסות אז השאלה למה לא עדיף עדשה של 1.0 כדי שההבדל בין העיניים לא יהיה גדול מידי. האם מספר 1.0 לא מספיק למחשב ולקריאה ?

מספר 1 לא יהיה מספיק טוב לכלום. אם יהיה 1.75 או 2 מינוס זה רק יקל על הקריאה אז עדיף לסטות לכיוון זה.

07/10/2018 | 09:00 | מאת: תמי

הי. תודה. דבר אחד נוסף, האם יש סוגיה של הסתגלות להבדל בין העיניים או שהמוח מתאים את זה במיידית? בפורום של מונו ויזין בהסרת משקפיים (לא קטרקט) ישנה התייחסות לזמן הבתגלות ארוך להבדל בין העיניים. האם במקרה של ניתוח קטרקט המצב דומה? והאם יש סיכוי לאי הסתגלות?

מובן שיכולה להיות בעיית הסתגלות ולכן משאירים את הפער יחסית קטן ולא מה שנקרא מונו-ויז׳ן מלא (שזה לכוון את העין השניה לקרוב כלומר מינוס 2.5 לפחות). אם ישנה הפרעה הרי שמשקפיים יפתרו את הבעיה.

07/10/2018 | 15:33 | מאת: תמי

הי, בהמשך להתייחסותך, מה הסיכוי או ההסתברות לאי הסתגלות לקביעת עדשה שונה במונו פוקל ? כפי שציינתי... עין שמאל דומיננטית לרחוק 6:6 ובעין ימין הומלץ עדשה 1.5 לטווח בינוני. להבנתי, לא התייחסו לאופציה כזו ונטען שהמוח יודע לבצע את ההתאמה במיידית. בנוסף, אי הסתגלות הכוונה לחוסר היכול להתביית על תמונה ברורה או לכאבי ראש וכדומה. לבעלי מזה כשנה יש קטרקט כמעט מלא בעין השנייה שטרם נותחה. והוא רואה מצוין עם עין אחת שנותחה לרחוק. האם זה מנבא את יכולת ההסתגלות ?

לצערי קשה לומר.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות