כאב לאחר ניתוח עקב הפרדות רישתית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

20/09/2018 | 09:07 | מאת: חנן

חודש וחצי לאחר ניתוח קטרקט בעין שמאל הייתה לי היפרדות רישתית . עברתי ניתוח שכולל הקפאת רישתית והצמדתה עם גז . 2 חודשים לאחר הניתוח הופיעה אצלי בועת היפרדות יציבה באיזור היפרדות הרישתית שהוגבלה על ידי ניתוח לייזר שעברתי . היום 9 חודשים לאחר הניתוח כל הבדיקות שעברתי בעין יצאו תקינות ובכל זאת יש לי יובש וכאבים בעין שמאל שמקרין על בצד שמאל. מרגיש ששורף לי בצד שמאל ובנוסף די הרבה פלוטר . פרט לטיפול ביובש האם יש משהו נוסף שניתן לעשות ?

מבחינת טיפול ביובש יש משחות וג׳לים. יש גם דברים נוספים שמצריכים מרשם רופא.

20/09/2018 | 10:12 | מאת: חנן

האם יתכן והיובש קשור לניתוח רישתית שעברתי היות ומעולם לא סבלתי מבעיה של יובש ? האם יתכן והכאב בעין נובע מסיבות אחרות ( עד היום כל הבדיקות שעברתי על ידי רופא עיניים יצאו תקינות ) ? האם כאב בעין יכול להקרין על הפנים באותו הצד של העין או שאולי אין לכך קשר וזה נובע מסיבה נוירולוגית שאינה קשורה לניתוח ?

אחרי ניתוח רשתית תיתכן הופעת יובש או החמרה של יובש קיים. בניתוח פותחים את הלחמית. גם הטיפות שמקבלים יכולות לתרום לכך. אם טיפול אינטסיבי לא משפר את התופעות כדאי גם להתייעץ עם נוירולוג לגבי הכאב המקרין.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות