עיתוי ביצוע ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

02/06/2018 | 13:22 | מאת: בני

שלום, עברתי 2 ניתוחי ויטרקטומי באותה העין,כשהאחרון שבהם לפני כחודשיים. מהו העיתוי המומלץ לביצוע קטרקט?

מובן שיש צורך לקבל אישור לניתוח הקטרקט ממנתח הרשתית. כעיקרון אם אין דחיפות אז אחרי חצי שנה מהניתוח השני.

02/06/2018 | 16:46 | מאת: בני

מנתח הרשתית אמר שצריך ניתוח קטרקט למרות שטרם חלף הזמן שציינת. מה הסיכון בביצוע מוקדם מדי?

02/06/2018 | 16:52 | מאת: בני

לא ציינתי שמאובחן כעת קטרקט סאב קאפסולרי מתקדם....

אין סיכון מיוחד או ספציפי. ציינתי פער של שישה חודשים כדי להפריד את סיכוני הניתוח כך שאם יחול סיבוך יהיה ברור מה גרם לו. למעשה אחרי כחודשיים ישנה בדרך כלל החלמה מלאה מניתוח הויטרקטומיה, בהנחה שלא היה סיבוך למעט התפתחות הקטרקט.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות