תחושת בועה בעין אחרי שטיפה וניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

14/03/2017 | 18:46 | מאת: יעל

עברתי ניתוח קטרקט. אחרי שבוע לאור כאבים ותחושת חול בעין הסתבר שנשארו לי חלקים זעירים מריסוק העדשה הישנה. המנתח שטף לי את העין בהרדמה טופיקלית עם לידוקאין וויסקואליסטי ושאב את החומר. אבל עדין יש לי תחושה של צריבה וכאילו בועה משונה כאשר אני מזיזה את העין. מצפה לתשובתך.

לא ציינת מתי היה הניתוח השני. אם ממש בימים האחרונים הכל נשמע נורמלי. טיפות נגד יובש יכולות להקל.

14/03/2017 | 22:55 | מאת: יעל

תודה על התשובה. הניתוח השני היה אתמול . מתי לדעתך תחושת הבועה תחלוף? רציתי לציין שאני לוקחת טיפות אנטיביוטיקה וכן טיפות להורדת הלחץ התוך עיני (לומיגן), לכן אני חוששת לזלף גם טיפות נגד יובש מתוך פחד שמא זה יכביד על העין.

הבועה הינה קרוב לוודאי בועת אוויר קטנה שתיספג ביומיים הקרובים. אין סיבה שהטיפות יכבידו על העין אבל אין חובה לשים אותן. הזמן יעשה את שלו.

19/03/2017 | 09:33 | מאת: יעל

שלום ד"ר. עבר שבוע, ועדיין אינני רואה ברור בעין המנותחת ותחושת הגוף זר עדין קיים. ברצוני לציין שהעין מאוד אדומה. מדוע מיד אחרי הנתוח ראיתי נפלא וללא כאבים ואילו אחרי השטיפה העין אינה רואה ברור. האם בזמן השטיפה משהו נפגע?

איני יכולה לתת לך תשובה מדוייקת. תיצטרכי להיבדק אצל המנתח ולקבל הסבר.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות