דימומים מהאף

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

21/08/2008 | 10:21 | מאת: כרמית

שלום, לפני כ- 3 שנים ביתי (אז בת 3) עברה ניתוח להסרת גידול שפיר מהמוח אצל פרופ' קונסטנטיני. לאחרונה היא סובלת מדימומים מהאף. היום נחשפתי באינטרנט למחלה הנקראת HHT אשר חלק מהסימפטומים שלה הם עייפות ודימומים מהאף.בעבר שאלתי את רופאת הילדים על הדימומים מהאף וההקשר לניתוח אך נענתי בשלילה. מאחר וביתי צפויה לעבור בדיקת MRI בקרוב ועד אז אנו מודאגים אודה להתייחסותך בדבר הקשר בין הדימומים והניתוח והאם עלינו לנקוט בפעולה נוספת עד לביצוע הבדיקה. תודה רבה

07/09/2008 | 17:13 | מאת: ד"ר אנדי קנר

כרמית שלום, האם את מדברת על Hereditary hemorrhagic telangiectasia) HHT ) ? המחלה זאת דורש אבחות על ידי מומחה (נוירולוג או מומחה למחלות גנטיות) אין קשר לניתוחים כגורם. אבחנה כולל ממצאים בבדיקה, סימנים ובדיקה גנטית. בדיקה MR מוח יכול להיות חלק בבירור. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח