גידול נוירוציטומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

09/04/2016 | 02:18 | מאת: חן

לפני כ9 חודשים עברתי ניתוח להסרת גידול נוירוציטומה בראש. הגידול היה בין שני החדרים מעל המוח הקטן (לא בטוח החדרים). הגידול היה כ6 סנטימטר. הגעתי למיון עם כאבי ראש עזים מכיוון שהיה דימום בגידול והכניסו אותי למחרת לניתוח דחוף להוצאת הגידול. עד לאותו יום לא ידעתי בכלל שהיה לי גידול בראש זה היה בשבילי הפתעה מוחלטת, לפני כן סבלתי מכאבי ראש אך לדעתי לפחות לא חמורים במיוחד, עד לאותו יום שהגידול דמם וכבר לא הצלחתי להתמודד עם הכאב. לאחר הניתוח של הוצאת הגידול הייתי בבית חולים תקופה של חודש ובטיפול נמרץ, שחררו איתי הביתה ולאחר יומיים חזרתי שוב לבית חולים כי לא הרגשתי טוב, נכנסתי לניתוח להחדרת שאנט עקב חוסר ניקוז של החדרים, לפי הרופאים כנראה בגלל שהגידול דימם לפני הניתוח וזה ייצר בעיות. מפה לשם עברתי תהליך שיקום מאוד ארוך עקב פגיעה קוגניטיבית (עד לפני שבועיים) היום אני עוד לוקחת כדורים נגד פירקוסים -קאפרה 1000 מג ביום לאחר שהדאפלפ עשה לי תופעות של נשירת שיער. לאחר כל סיפורי הרקע... השאלה שלי היא כזו... מתי אני יכול להפסיק לקחת את כדורי הקאפרה? היה לי התקף פרקוס אחד יומיים אחרי הניתוח ומאז לא היה שום התקף. הנוירולוג שלי אמר שעד שנה לפחות הוא רוצה שאני המשיך לקחת כדורים , הרופא המנתח אמר לי שבגלל שהגידול לא היה באחד החדרים אני כבר עכשיו יכולה להפסיק לקחת את הכדורים.... האם יש קשר למיקום הגידול בראש והסיכוי לקבל התקפי פרקוס? האם אני באמת יוכל מתישהו להפסיק לקחת את הכדורים? תודה רבה וסליחה אם חפרתי

חן שלום אין אחידות דעות מתי ניתן להפסיק טיפול נגד התקפים לאחר שהופיע פרכוס. אבל גם אלו שפחות מחמירים ממליצים על לפחות שנה מזמן הפרכוס. יש להביא בחשבון את הסיבה להתקף, מיקומו וההשלכות שיהיו אם יהיה פרכוס נוסף, ועל כל אלו כדאי לדבר עם הרופא המטפל שלך. הרבה בריאות.

מנהל פורום גידולי מוח