מנינגיומה פרונטלית על פני הפלקס הקדמי משמאל

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

21/03/2016 | 20:10 | מאת: חגית

שלום רב. אימי בת 66. לאחר בדיקת MRI ואלה התוצאות: בקדמת הגומה הקדמית בצמוד לפלקס משמאל מודגם תהליך אקסטראקסיאלי בגודל 28*28*36 העובר האדרה עם גדוליניום ומתאים במקום ראשון למנינגיומה. מודגם תהליך נוסף קטן יותר פריאטלי שמאלי קמרוני הצמוד לדורה בגודל 7*10*17 המייצג גם הוא ככל הנראה מנינגיומה. אין לראות בצקות סביב שני התהליכים המתוארים. כל שאר תוצאות הבדיקה תקינים. אימי עברה גם בדיקת פונדוס לעיניים שיצאה תקינה. אבקש לשאול מה הם אלטרנטיבות הטיפול במנינגיומות אלו? והאם ישנה אפשרות לא לרוץ לניתוח ולנקוט בגישה של נחכה ונראה או אופציות טיפול אחרות? תודה רבה לתשובתכם!

האלטרנטיבות באופן עקרוני הן ניתוח, קרינה בטכניקות שונות או מעקב. צריך להביא בחשבון את גיל המטופל, מחלות רקע, הסיבה בשלה התגלו המנינגיומות, השפעתן על הסביבה ועוד. לכן יש להגיע לרופא בתחום אשר יראה את הצילומים וישקול יחד עם המטופל ומשפחתו את דרכי הפעולה המומלצות.

מנהל פורום גידולי מוח