פיענוח MRI מח לאישה הסובלת מסחרחורת

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

12/03/2016 | 06:53 | מאת: Neomi

שלום, אמי בת 82 סובלת מחלץ דם גבוה ומסחרחורות (נפלה פעמיים). לאחרונה עברה MRI מח אודה על עזרה בהבנת התוצאות ואם אפשר הפנייה לגורם מטפל מתאים: התוויה קלינית: סחרחורת, השלמת הדגמת ממצא בצרבלום מימין. ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבנה גומה אחורית תקינים. חדרי המוח וחללים תת עכבישיים מורחבים במידה קשה כביטוי לאטרופיה מוחית, מרכזית והיקפית. מודגמים מוקדי אות חריג ואזורי אות חריג בחומר הלבן פריונטריקולרי ותת קורטיקלי פרונטלי ופריאטלי דו צדדי. לא שרידי המוסידרין בפרנכימת המח. לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים. ללא עדות להגבלה ב – DWI. התרשמות: מוקדי אות חריג ואזורי אות חריג בחומר הלבן מתאימים לשינויים איסכמים כרונים נרחבים. סימני אטרופיה מוחית מרכזית והיקפית. ללא עדות לממצא במוחון מימין תודה רבה,

מתוך התשובה שציטטת ניראה כי יש שינויים הנובעים מפגיעה בכלי הדם ומתהליך הזדקנות טבעי. כדאי לפנות לנוירולוג כללי.

מנהל פורום גידולי מוח