bgm

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

19/01/2016 | 11:24 | מאת: dana

שלום , ב27/7/15 אימי בת 62 הובהלה למיון בעקבות פרקוסים שהיו , לאחר בדיקות נאמר לנו כי היה חשש לאירוע מוחי עשתה סי טי פעמיים ואף עברה צינתור כדי לבדוק חסימות, לאחר שבוע שוחררה הבייתה עם חולשה ברגל ויד שמאל שהידרדרה מיום ליום לאחר חודש כאשר הרופאים טענו שפיזטורפיה היא הפתרון ולאחר שנפלה מס' פעמים החזרנו אותה לחדר מיון ובבדיקת סיטי גילו גידול במחוח צד ימין שהתברר כגידול דרגה 4 , מאז עברה ניתוח להסרתו וטופלה בהקרנות וטמודל.כרגע היא משותקת בצד שמאל ויושבת בכסא גלגלים. שאלתי היא איך לא גילו בסי טי את הגידול בסיטי הראשון והשני , אם היו מגלים בזמן לפחות הייתה היום הולכת ולא מדרדרת? האם יש טיפול חוץ מהקרנות טמדול ועכשיו אווסטין , האם יש תקווה?

דנה שלום קשה לענות לך באופן מדוייק מבלי לראות את בדיקות ה CT שנעשו, אולם יש מצבים בהם התמונה בבדיקה ראשונה אינה ברורה ויש לבצע בדיקת ביקורת מספר שבועות לאחר מכן כדי להתקדם לאבחנה הנכונה. בכל מקרה, GBM אינו גידול שניתן לרפאו באבחנה מוקדמת והוא נוטה להתקדם עם הזמן. הטיפול המקובל היום כולל ניתוח, הקרנות, טמודל ואווסטין. יש כעת מספר מחקרים שניתן לברר עליהם אצל הרופא המטפל.

מנהל פורום גידולי מוח