מלנומה מסננת

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

08/05/2013 | 01:02 | מאת: אדר

שלום רב, שמי אדר, אמא שלי מתלוננת מזה מספר חודשים על כאבי ראש מאוד חזקים בצד ימין מקדימה, לאחר בדיקת M.R.I שנערכה במרץ נראה כי יש טורמבוז , כעת מטופלת ב קלקסן 60 מ"ג פעמיים ביום ולמיקטל 125 מ"ג פעמיים ביום, בהתחלה נתנו לה את הלמיקטל במינון נמוך של 25 מ"ג וכאשר הגענו ל 50 מ"ג אמא שלי קיבלה פרכוסים והובהלה לבית החולים , הפרכוס לא עבר עד שמד"א הגיעו ( בסביבות ה 15 דק) העלו לה את המינון של הלמיקטל ל 100 מ"ג והיא הייתה בבית החולים 3 ימים , יום אחרי שהיא השתחררה היו לה 4 פרכוסים קלים , בסביבות ה 5 דק וכל פרכוס היה פחות זמן , 2 פרכוסים היא כבר קיבלה בבית החולים בשבת 04.05.13 בוצעה שוב בדיקת M.R.I ולאחר בדיקת הרופא נמסר כי יש שיפור, אך לאחר שקראתי את הפענוח אני מתקשה להבין איפה השיפור, להלן התוצאות שכתובות בפענוח: סיכום: תהליך בחלל התת עכבישי באזור פריאטלי עם עיבוי פיאלי ותכולה עשירת מרכיבים פרה מגנטים. באבחנה מבדלת אפשרות של דמם תת עכבישי על רקע וסקולופתיה עם דימום חוזר. אפשרות שנייה, שלדעתי סבירה הרבה יותר, לאור כן שהתהליך לא השתנה ולא השתפר במשך כחודשיים ימים הינה של תהליך מסנן פיאלי ולאור המרכיבים העשירים בחומר פרא מגנטי יש לחשוב על תהליך כגון מלנומה מסננת. ממליץ להפנותה לייעוף נוירוכירוגי בשאלה של דגימת רקמה באזור הפתולוגי. אשמח לתשובה, אדר

08/05/2013 | 15:46 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אדר שלום, לפי מה שכתבת יש בהחלט מקום להתייעצות עם נוירוכירורג. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח