מהי מחלת BLBD ?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

27/02/2013 | 18:55 | מאת: רחו

שלום, עברתי מיפוי PET CT של המוח בלבד, לאחר הזרקת 6 מיליקירי FDG . נעשתה רגיסטרציה בו זמנית עם CT דיאגנוסטי ללא הזרקת חומר ניגוד ( אני רגיש ליוד ). ממצאים : נראית הרחבה קלה של חדרי המוח, הסולצים והפיסורות. מיפוי PET CT מראה ירידה בינונית בקליטת החומר באונות הפריאטליות האחוריות דו"צ ,בולט יותר משמאל, וכן באונה טמפורלית שמאלית. פרט לכך קליטת חומר טובה בשאר אזורי הקורטקס, ברעינים הבזאליים, בטלמוס ובמוחון . לסיכום : אנטרופיה מוחית קלה וממצאים במיפוי ה-PET המחשידים למחלה ניוונית התחלתית כגון: AD או BLBD . מומלץ המשך מעקב. AD - קראתי על -כך, אבל מהי מחלת DLBD ? איך מתמודדים אתן , ומהו הטיפול? תודה, רחו

03/03/2013 | 17:50 | מאת: ד"ר אנדי קנר

רחו שלום, הפורום לשאלות קשורות לגידולי מח בלבד. יש להתייעץ בפורום נוירולוגי או עם הרופא המטפל. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח