תוצאת בדיקת MRI ראש כולל הזרקת חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

20/09/2012 | 19:11 | מאת: ממממ

לאחר תלונות נמשכות של כאבי ראש שלא פוסקים ולחץ על אוזן שמאל וכאבים ולאחר שבדיקת CT יצאה תקינה נשלחתי ל- MRI ראש .נרשמה התוצאה הבאה:מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה.מבנה גומה אחורית תקינים.חדרי המוח ציסטרנות וחריצים תקינים.מודגמים מספר מוקדי אות חריג בחומר הלבן התת קורטיקלי בעיקר פרונטלי דו"צ שאינם ספציפים יתכן על רקע טראומה מוחית קלה בעבר או כאבי ראש מיגרנוטים כרונים. לאחר הזרקת חומר גדוליניום אין עדות להאדרה פתלוגית או לממצא פוקלי.אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים.ללא עדות להגבלה ב - DWI . בבלוטת ההיפופיזה מודגם תהליך היפואינטנסי שעובר האדרה פחותה משל הבלוטה בחלקה המרכזי והימני בקוטר של עד 5 מ"מ,מתאים למיקרו אדנומה.התרשמות:מספר מוקדי אור חריג תת קורטיקלים פרונטלים שאינם ספציפים ומיקרו אדנומה של בלוטת ההיפופיזה.

23/09/2012 | 11:04 | מאת: ד"ר אנדי קנר

ממממ שלום, קרוב לוודאי המיקרואדנומה לא קשור לתלונות ומדובר בממצא מקרי. בכול מקרה יש להתייעץ עם אנדוקרינולוג. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח