ניתוח להסרת מנינגיומה או רדיוכירורגיה סטראוטקטית.

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

12/08/2012 | 12:06 | מאת: אפרת

בשנת 2009 בעקבות סחרחרורות ,נשלחתי לבצע CT ו-MRI .בשתי בדיקות אלו התגלתה אצלי מנינגיומה. להל"ן ממצאי ה MRI : "מודגם תהליך תופס מקום אקסטרה אקסיאלי לאורך הפלקס האינטר ההמיספראלי בין האונות הפרונטליות דו צדדי בגודל 14X19מ"מ. התהליך עובר האדרה אחידה וחזקה לאחר הזרקת חומר הניגוד עם לחץ קל על הסלוצים בצמוד וללא עדות לבצקת במוח. אין רסטרקציה בדיפוזיה. אין מוקדים נוספים בתוך פרנכימה המוח. שאר סיגנל המוח בגדר הנורמה" בכל שנה עברתי בדיקת MRI למעקב. בחודש מרץ 2012,בבדיקת MRI נמצא כי המנינגיומה גדלה בכ-2-4 מ"מ. כיום מידותיה 21X24X15 מ"מ.נאמר לי כי באפשרותי לעבור ניתוח להסרת המנינגיומה או לחילופין לעבור רדיוכירוגיה סטראוטקטית. אני בת 42, נשואה ואם ל-3 ילדים. לאור האמור לעי"ל ,מבקשת לדעת איזו מן האפשרויות נכונה יותר עבורי לאור הפתלוגיה שציינתי ומה הסיכון בכל אחת מהאפשרויות. תודה

24/08/2012 | 12:01 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אפרת שלום, באופן יעקרוני נכון שקיימים שתי האופציות. לגבי המלצה ספציפי חייבים לראות את הצילומים והמטופל. ללא צילומים לא ניתן לתת כאן תשובה ברורה. מומלץ להתייעץ עם נוירוכירורג מומחה לרדיוכירורגיה לגבי האופציות. רק נוירוכירורג שמבצע גם ניתוחים וגם רדיוכירורגיה יכול לתת תשובה אובייקטיבי בעניין. בברכה ושבת שלום דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח