טיפול ללא מזון

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

07/08/2012 | 16:01 | מאת: ליאורה

שלום אימי חולה בGBM כשנתיים היא בת 83. קיבלה הקרנות וטמודל שנה וחצי. היא תמיד היתה בהכרה מלאה ואכלה בתאבון רב. הטמודל הופסק ועכשיו היא קיבלה צלוליטיס על כל הרגל. לא מרשים לי להיוועץ עם הניורואונקולוג בטענה שהטיפול האונקולוגי הסתיים. אמא כל הזמן במיטה עם אינפוזיה ואנטיביוטיקה. שאלות: 1.כבר 4 ימים לא נותנים לה לאכול בטענה שהיא לא יכולה לבלוע. האם זה לא סבל נוראי לא לאכול האם היא יכולה למות מרעב? 2. אמא לא מצליחה לדבר אבל מסתכלת עלי במבט סובל. האם היא שומעת אותי רגיל או שהקול שלי בSLOWMOTION? איך אני יכולה לעזור לה? תודה ליאורה

24/08/2012 | 11:54 | מאת: ד"ר אנדי קנר

ליאורה שלום, לא ברור אם מצבה קשור לזיהום או האם קיימת התקדמות המחלה? במקרה של זיהום מצבה אמרו להשתפר. מטופל שמחובר לאינפוזיה ומקבל נוזלים ניתן להמשך מספר ימים. אבל במקביל כדי לתת תזונה (נוזלי) דרך זונדה. אם מדובר בהתקדמות המחלה יש להתייעץ עם הרופא המטפל ונוירואונקולוג על המשך הטיפול. בברכה ושבת שלום דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח