אקוסטיק נוירומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

18/07/2012 | 12:09 | מאת: רחל

שלום לפני כ-8 חודשים התגלה אצלי נוירומה אקוסטית שגודלה 16מ"מ בנוסף התגלה גם מיקרואדנומה היפופיזרית בגודל של 13 מ"מ לרוחב -9 מ"מ לגובה ו-13 מ"מבמנח קדמי אחורי אני מתלבטת בין ניתוח או רדיוכירורגיה הקרנה שאלתי -מה עדיף במקרה שלי אני בת 63 בריאה והאם אפשר להסיר את שני הגידולים באותו ניתוח בתודה מראש ממתינה לתשובתך

27/07/2012 | 13:35 | מאת: ד"ר אנדי קנר

רחל שלום, קיימים שולוש אופציות במצב זה: מעקב בלבד (בדיקת MR בעוד 6 חודשים) ניתוח או רדיוכירורגיה. המלצה לטיפול באקוסטיק כ16מ"מ באופן עקרוני אם יש עדות לגדילה וירידת שמיעה. בגיל 63 שנים מקובל יותר להמליץ על רדיוכירורגיה בגלל הפרופיל הסיכונים הנמוך יותר מניתוח. בברכה שבת שלום דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח