כימותרפיה PC

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

03/06/2012 | 23:35 | מאת: בתיה

ד"ר קנר שלום. אחותי לאחר 3 ניתוחים (הקרנות וטמודל) בחלק שמאלי קדמי של הראש שהאחרון שבהם עם גליאדל (אוליגו..אנפלסטי רמה 3 ) היתה ללא כל טיפול 3 חודשים מהניתוח האחרון.. אך בMRI אחרון התברר שיש פיזור מסיבי בחלקים רבים במוח וכבר לא ניתן לנתח.מטופלת כעת באבסטין 2 מחזורים ראשונים..הומלץ לה לשלב גם כימותרפיה PC בטענה שהאבסטין יטפל רק בחלק המאודר והPC יכול לטפל גם בחלקים הלא מאודרים... 1.האם זה נכון? 2.מהם תופעות הלוואי של הPC? (תופעות הלוואי של הטמודל היו בהחלט נסבלות) תודה.

06/06/2012 | 14:37 | מאת: ד"ר אנדי קנר

בתיה שלום, לפי הכתוב מדובר בפיזור (רב מוקדי ?) של גליומה בדרגה III. גליאדל פחות יעיל באוליגו ואין בכלל מקום בפיזור הגידול. לגבי שאלה 1: ניתן לראות תגובה בחלק מהגידול לתרופה אחת (אווסטין או PC לדוגמה). הכוונה שחלק מהגידול מגיב וחלקים באזור אחר לא. לגבי שאלה 2: תופעות לוואי דומות לטמודל. יש להתייעץ עם הרופא(ה) הנוירואונקולוג(ית) המטפל(ת). בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח