תזונה וגידולי מוח

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

11/04/2012 | 16:33 | מאת: סקרנית

חבר שלי עבר ניתוח להסרת גידול לפניי כחצי שנה. הגידול שנמצא היה אוליגודנדרוגליומה בדרגה נמוכה. כעת אני מחפשת דרך לנסות להקטין את הסיכויים לחזרת הגידול. האם יש דרך כלשהי דרך התזונה? אני קוראת המון מחקרים וכמעט על כל מזון שלישי אומרים שעוזר. מה נמצא מוכח? והאם יש מומחה בתחום שלא רק מחפש כסף? תודה

17/04/2012 | 11:47 | מאת: ד"ר אנדי קנר

סקרנית שלום, מה ההשפעה של התזונה על גידול קיים? לפי דעתי אין תשובה ברורה בעניין. קרוב לוודאי גם לא תקבלי. לא ידוע לי על מחקר מבוסס שבדק את העניין בצורה מדעי. יש מקום להתייעץ עם דיאטנית בזמן טיפולים (טיפול כימי) בשל תופעות הלוואי של הטיפול ולא כתוספת טיפול. זה נכון לרוב הטיפולים האלטרנטיביים. לחלקם יש מקום בעיקר לשיפור איכות החיים. ותמיד לאחר התייעצות עם האונקולוג. בברכה דר קנר

17/04/2012 | 12:18 | מאת: סקרנית

שלום, השאלה שלי לגביי תזונה וגידולי מוח לא מתייחסת לטיפולים כימים או הקרנות. רציתי לדעת האם יש איזה בסיס לקשר של זה עם חזרת המחלה ושמירה על נסיגה. האם היית ממליץ? תודה,

מנהל פורום גידולי מוח