אליגודנדרוגליומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

29/12/2011 | 10:57 | מאת: אלמונית

שלום, חבר שלי עבר לפני חודשיים ניתוח להסרת גידול. התשובות היו אליגודנדרוגליומה דרגה 2. הגידול הוסר כמעט במלואו חוץ משוליים 95% ונאמר לנו כי אין צורך בטיפולים נוספים. השאלה שלי מדוע לא לעשות הקרנות או כימו על מנת להרוג את המעט שנשאר? תודה

29/12/2011 | 15:22 | מאת: ד"ר אנדי קנר

אלמונית שלום, אחר ניתוח כריתה טובה (80-99%) מותר מעקב בלבד. מקובל לבצע בדיקת גנטי של הגידול ואז מקבלים החלטה. באופן עקרוני אפשר להמתין, להקרין או/ולתת טיפול כימי. ההחלטה היא של צוות הרופאים המטפלים גם על אופן הטיפול ועל המתי. בברכה דר קנר

29/12/2011 | 16:00 | מאת: אלמונית

הרופאים החליטו על מעקב בלבד. השאלה שלי היא מדוע? האם לא רצוי לנסות ולהשמיד כמה שאפשר ממה שנותר?

מנהל פורום גידולי מוח