אחרי ניתוח והקרנות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

28/12/2011 | 08:55 | מאת: שלום

ד"ר קנר שלום אחרי הסרת גידול מהמוח בניתוח ..30 הקרנות .האם בMRI תתיכן שגיעה באבחנה, כלומר גלד מהניתוח יראה כאילו גידול עם האדרה והבצקת שנראת בMRI תתיכן תוצאה של ההקרנות ?

29/12/2011 | 15:16 | מאת: ד"ר אנדי קנר

שלום שלום, ללא צילומים אין אפשרות להתרשם. אחר הקרנות ניתן לראות שינוים כולל בצקת והאדרה שקשה להבדיל מהתקדמות המחלה. מדובר בpseudo progression (מדומה התקדמות) זאת אומרת שינוים שנראים כמו גדילה של גידול אבל הם שינוים כתוצאה מהקרינה. אבל בחלקם המקרים בכל זאת מדובר בהתקדמות המחלה. ממליץ להתייעץ עם הרופא(ה) הנוירו אונקולוג(ית) המטפל(ת) בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח