איפודרמואיד

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

21/07/2008 | 16:08 | מאת: טליה

שלום רב, לאחר הסרת גידול בראש איפודרומואיד, ליד גזע המוח, הושאר מעט מהגידול על מנת לא לפגוע בגזע המוח, החולה עברה גם הכנסת שנט קבוע...מאחר והיא בשיקום כבר ארבעה חודשים ואין היתקדמות, ברצוננו להבין לפי התוצאות של הבדיקה mar' למעשה כרגע היא צריכה לעבור ניתוח להחזרת העצם במצח.. סימנים של מהלך v.p.c' חדרים מורחבים, בחדר טרטרלי שמאלי ציסטה בגומה האמצעית בקוטר של 1.5*3.8. קשה לקבוע אם יש שרידים של איפומדרואיד, שרידי איפודרמואיד צמודים לקרן הטמפולרית הימנית ול miderain כל אחד בקוטר 2 ס"מ חלקים בגודל 2 ס"מ יוצרים לחץ על גזע המוח ועל האונה הטמפולרית הימנית האיפוקמוס.

21/07/2008 | 16:15 | מאת: המשך

השאלה היא, האם רצוי לעשות ניתוח נוסף מאחר והיא אינה משתקמת לגמרי, ומידי פעם היא ניכנסת לשינה עמוקה, החולה בת 57, ונימצאת בשיקום, המקום שבו נימצאת טוען שהיא לא מספיק משתקמת לטעמם, לפיכך להמשיך בשיקום יום, אנחנו רוצים לציין שהיא הלכה כשלושה שבועות אחרי הניתוח, והייתה ממש נהדרת, ומפוכסת, ורק אחר כך היו לה נוזלים בראש כמו כן גם דימום שניספג באיזור שלא הישאיר בעיה, מאחרי ארובות העיין. היא אמנם מבינה הכל אך לא תמיד מדברת, שוקעת מדי פעם בשינה ולפעמים ממש עירנית ואוכלת דרך הפה... אנחנו רוצים לדעת מה הסיכונים בניתוח נוסף או האם שיקום בכל זאת יכול להועיל מבלי לנתח.... תודה לכם על תשומת הלב...

22/07/2008 | 21:28 | מאת: ד"ר אנדי קנר

טליה שלום, קשה להבין מה גרם להידרדרות לאחר הניתוח. האם הצטברות נוזלים הייתה הסיבה או בעיה של זיהום? לניתוח והכנסת שנט? בכל מיקרה כרגע החולה לא מתקדמת. במקום הראשון צריך לבדוק פעילות השנט. האם יש חדרים גדולים או ציסטה בתוך חדר צריך קודם לבדוק האם ניתן לשפר תיפקד השנט. אי תיפקד של שנט יכול להסביר חוסר התקדמות או הידרדרות לאחר התקדמות בתחילת בשיקום. לא היתי ממליץ על ניתוח אחר בלי בדיקה יסודית של מערכת השנט.

מנהל פורום גידולי מוח