התקרחות לאחר רדיוכירורגיה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

24/11/2020 | 13:56 | מאת: RUT

שלום, בת 50. לפני כ3 שבועות עברתי טיפול קרינתי לאזור הראש. נתוני הקרינה היו כדלקמן: מספר מרכזי קרינה : 1 isocenters מספר קשתות דינמיות: 4- למטרה מנה להיקף כל מטרה: cGy 3200 ב-4 מנות 800 שניתנו ב-3 ימים עוקבים ומנה נוספת ,בדילוג יום אחד. הנפח המטופל היה 23.6 סמ"ק . 34X32X38 מ"מ לפני יומיים התחילה נשירת שיער חזקה ונוצרה קרחת באמצע הגולגולת. לאור נתוני הקרינה, מהי דעתך, האם המצב הוא בלתי הפיך? השיער לא יחזור לצמוח בכלל? איך את ממליצה להתמודד עם המצב? תודה רבה על התייחסותכם

בד"כ השיער כן צומח לאחר מספר חודשים. אם זה מפריע לך את יכולה לשקול שימוש בפיאה עד שהשיער יסתדר.

מנהל פורום גידולי מוח