אסטרוציטומה דרגה נמוכה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

05/05/2020 | 09:08 | מאת: יוני

היי דוקטור אני במעקב מחשד לאסטרוציטומה דרגה נמוכה בן 34 ורציתי לדעת כמה דברים האם גם אחרי ניתוח של הגידול החזרה של התהליך זה בלתי נמנע ? וגם אם יש חזרה זה מחייב או שלרוב בצורה יותר אגרסיבית או שיכולה להיות שוב פעם בדרגה נמוכה נגיד ?וכמה זה נכון שחיי ההשרדות זה עד 10 שנים מאגע ההבחנה ? או הרם יש אנשים שחיים עם זה גם חיים מלאים נגיד ? מצטער על הרבה שאלות פשוט ממש רוצה לדעת את הדברים האלה ... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בחלק גדול מהמקרים יש חזרה של הגידול גם לאחר ניתוח אשר יכולה להיות בדרגת אגרסיביות גבוהה יותר או להישאר נמוכה. תוחלת החיים אכן מוגבלת, אך יש לא מעט מקרים של מעקב ארוך שנים. התשובות כאן מבוססות על סטטיסטיקות ובשום אופן אינו מתייחסות ישירות אליך.

06/05/2020 | 14:49 | מאת: יוני

אני הכי מודה לך על התשובה הכנה שאלה אחרונה דוקטור כמה זה מדויק התשובה של אמ אר אס ? כי לפי האמ אר אס שזה חשוד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה אומנם יכול להתאים לדיספלזיה .. הסיבה שנשלחתי לאמ אר אס זה בגלל שבmri הראשון כתבו הממצא אינו ברור ודורש מעקב עצם העובדה שרשום חשוד לגליומה דרגה ממאיר נמוכה זה הופך את זה לסיכוי גבוה יותר ?

קביעת אופי התהליך נעשית באופן ודאי רק על סמך ביופסיה. MRS יכול לסייע בשיקולים האם ביופסיה היא הכרחית או ניתן לעקוב אחר הממצא.

07/05/2020 | 10:41 | מאת: יוני

תודה רבה דוקטור על התשובות ועל סבלנותך תודה

מנהל פורום גידולי מוח