בבקשה הסבר קטן לתוצאות אמ ר איי ממש לחוץ

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

17/11/2019 | 11:22 | מאת: רועי

היי אני אחרי תוצאות של אמ אר איי בגלל סחרחורות בבקשה הסבר קטן ממש לחוץ מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. בקדמת האונה הטמפורלית מימין קדמית ולטרלית להיפוקמפוס נראה מוקד אות גבוה ברצפי FLAIR ונמוך ברצפי T1 ומקבל האדרה מוקדית עד פוקאלית עדינה לאחר הזרקת גדוליניום. אין עדות למוקדי אות חריג או מוקדי האדרה נוספים. האזור לא מוגבל בדיפוזיה ולא מכיל תוצרי פירוק דם. מבנה הגומה האחורית תקין. החזר אות תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים הראשיים. מעבר קרניוצרביקלי חופשי. אוורור תקין של מערות הפנים ותאי המסטואיד. לסיכום: מוקד אות חריג קורטקלי ותת קורטקלי בקדמת האונה הטמפורלי מימין המקבל האדרה קלושה לאחר הזרקת גדוליניום, טיב הממצא לא לחלוטין ברור, דרוש המשך בירור. הנבדקת תופנה לבירור במסגרת אשפוז.

יש לראות את הצילומים ולקבל פרטים קליניים כדי לתת איזשהו מידע נוסף.

19/11/2019 | 13:18 | מאת: רועי

תודה דוקטור על התשובה שלך .. לאחר שהייתי אצל ניורוכירוג מומחה עם הדיסק הוא ראה נקודה לבנה בצד ימין של המוח ונתן שלוש הופציות דלקת ,או שנולדדתי עם זה או גידול בתהליך התחלתי ולא אלים הפנה אותי לעשות עוד mri בשיטה של mrs ... כדי לשלול דלקת ולקבל כיוון יותר מדויק של האם זה מולד או גידולי... השאלה השיטה של mrs עמה זה יותר מדייקת ? הוא רשם שהאם זה גידולי בתהליך התחלתי גמו שהוא חושב אפשאי להסיר וסיכוי נמוך שזה דלקתי ... אני בן 32 דוקטור הנורולוג בלי לראות את הדיסק אמרה לי שלדעתה זה משהו מולד .... האם מחייב לעשות גם ביופסה בהרדמה מלאה על מנת להגיע לתוצאות ? כי זה משרופא אמר שאם זה לא דלקת נעשה ביופסה על מנת להבין

מנהל פורום גידולי מוח