CT מוח ואוזניים - הסתיידויות ?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

24/11/2018 | 22:01 | מאת: וולף

שלום, אני בת 59, כבר שנים יש לי בעיית שמיעה באוזן ימין. מזה כמה חודשים מכשיר שמיעה ואז גם התחיל טנטון באוזן ימין. נשלחתי לבצע CT מוח ואוזניים והנה התוצאה(מוח). אשמח לקבל הסברים ממה שנראה בבדיקה. ללא דימום תוך גולגולתי חריף. ללא אפקט מסה. חדרים וחריצים ברוחב תקין צפיפות תקינה של פרנכימת המח. מערות הפנים - אורור תקין. ארובות העיניים ללא ממצא חריג. מבנה גרמי שמור. מספר תהליכים אקסטרא-אקסיאלים קטנים בי-המיספרלים, רובם מסוידים וחלקם עם מרכיב האדרתי ברור יותר, כגון התהליך הקמרוני פרונטלי אחורי גבוה מימין (סדרה 301 תמונה 95 ). ללא הדגמת בצקת או אפקט מסה משמעותי. לאיזור אנטומי זה. CT במגבלות בדיקת CPA- ללא הדגמת מסה ב הסתידויות מתונות של העורקים הקרוטידים. לסיכום: מספר תהליכים קטנים אקסטרא-אקסיאלים הפזורים בשתי ההמיספרות, רובם מעל הטנטוריום. מתאימים במקום ראשון למנינגיומות קטנות. .IAC ללא פתיחה של המבנה הגרמי של ,CPA- לא מודגמת בבדיקה זו מסה ב .MRI נדרשת בדיקת IAC- לצורך אפיון נוסף של הממצאים וכן אפיון ממצאים עדינים ברשת לא מצאתי את כל הפירושים, אודה למידע ועזרה תודה רבה רבה

מנינגיומות הן גידולים שפירים של קרומי המוח, יש מספר אפשרויות טיפול ולעיתים ניתן להסתפק במעקב בלבד. מציעה שתשלימי את ה MRI כמומלץ ותתיעצי עם נוירוכירורג ו/או נוירואונקולוג.

מנהל פורום גידולי מוח