גרורות מוחיות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

18/06/2011 | 14:09 | מאת: לילי

לד"ר קנר שלום תודה על תשובתך על שאלה קודמת שלי. אמי בת 57 חולת סרטן ריאות עם גרורות למוחץ עברה טיפול של 10 הקרנות לכל המוח. בmri חוזר נראתה החמרה. למרות שהגידול בריאות מצטמצם בעקבות הטיפול. (אמי מטופלת בטיפול ביולוגי - אירסה) האם המצב מצדיק החלפת טיפול סיסטמי בכימוטרפיה? והאם יש כימוטרפיה שעוברת מחסום דם-מוח? תודה מראש

19/06/2011 | 13:42 | מאת: ד"ר אנדי קנר

לילי שלום, לא ברור לגמרי עם IRESSA עובר למוח, כנראה שלא. אין מקום לשנות טיפול סיסטמי אם יש תגובה ברורה של הגידול בראות. לגבי המוח: שוב ניתן לבדוק אפשרות של טיפול רדיוכירורגי כטיפול פליאטיבי. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח