סרטן מוח גרורתי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אפילפסיה: מה לעשות בזמן התקף?

אפילפסיה היא מחלה נוירולוגית כרונית המאופיינת בפרכוסים חוזרים ונשנים. מה עלול לגרום לה? כיצד מאבחנים? והשאלה החשובה ביותר - כיצד נכון לפעול בזמן התקף אפילפטי? פעילות המוח שלנו היא פעילות חשמלית. לעיתים, בגלל סיבות שונות, נוצר קצר באחד מאזורי המוח, אשר גורם לפרכוס, העלול לבוא לידי ביטוי בנפילה ואבדן הכרה; אך גם בתסמינים קלים יותר, כמו: בלבול, ניתוק, תחושת נימול באחת הגפיים וכו'. בין סוגי הפרכוסים המוכרים במחלת האפילפסיה ניתן להבחין בפרכוס פשוט, בו לא מאבדים הכרה - והוא מאופיין בעיקר בתסמינים כמו חולשה, איבוד תחושה זמני וכו', ובפרכוס חלקי מורכב או פרכוס כללי, בהם מאבדים הכרה.   האם כל פרכוס הוא אפילפסיה?למרות הדעה הרווחת, חשוב לדעת כי לא כל פרכוס הוא אפילפסיה. פרכוסים נגרמים כתוצאה מסיבות שונות, כמו שינויים בריכוז האלקטרוליטים בדם, אי ספיקת כבד, אי ספיקת כליות, חום גבוה בילדים ועוד. אפילפסיה מוגדרת כאשר יש הישנות של הפרכוסים, בעוצמות...
ללמוד עוד על סרטן מוח גרורתי
גרורות במוח: לא סוף הסיפור-תמונה

כ-30%-50% מהחולים בסרטן ריאה יסבלו במהלך מחלתם מגרורות...

מאת: ד"ר שושנה...
03/02/2019
TAGRISSO: בשורה לחולי סרטן הריאה-תמונה

TAGRISSO, תרופה לטיפול בחולי סרטן הריאה, אושרה על ידי ה-FDA...

מאת: מערכת zap...
15/11/2015
אפילפסיה: מה לעשות בזמן התקף?-תמונה

אפילפסיה היא מחלה נוירולוגית כרונית המאופיינת בפרכוסים...

מאת: ד"ר מאג'ו...
17/02/2016
טיפולים ממוקדים בסרטן ריאה-תמונה

לאחרונה חלה התקדמות רבה בטיפולים בקבוצות חולים בעלי פרופיל...

מאת: ד"ר חובב...
19/09/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לסרטן מוח גרורתי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

סרטן מוח גרורתי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר . התגלה אצל אבא שלי סרטן ראות של אדנקרצונומיה, בהתחלה קיבל תרופה ביולוגית ואחר כך כימוטרפיה עזר לו מאוד והגוש קטן וגם הבלוטות שיהיו בצוור.. והיו לו גרורות בראש ועשה קרינות פעמיים עזר אבל עכשיו בראש עדיין יש גרורות ואמרו לנו שאסור לעשות פעם שלישית קרינות .. אשמח מאוד אם תדריך אותי .. או תתן לי הצעות לאן לגשת ואם בכלל יש דרך אחרת.. תודה

שלום רב, צר לי אך הנושא אינו בתחום התמחותינו. ממליץ לפנות לנאורוכירורג או אונקולוג מטפל. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, אני בן 58, אובחנתי לפני כשנתיים אדנוקרצינומה של הריאות שלב B 3 תאים לא קטנים. טופלתי בהקרנות ובכימותרפיה, ולאחר שנרפאתי בריאות לחלוטין, הופיעו מספר רב של גרורות מוחיות (מעל 10). קיבלתי הקרנות לכל המוח ולאחר תקופה שבה הגרורות המוחיות קטנו, הן חזרו לגדול. אני מטופל מזה 3 חודשים וחצי בטרסיבה 150 מ"ג. אין שיפור. רק החמרה במצב- כאבי ראש קשים, לחץ חזק בראש ובעיניים, טשטוש בראייה, סחרחורות, עיוותים בשרירי הידיים לפעמים. בבדיקת MRI עדכנית הגרורות ממשיכות לגדול והחמרה בבצקת. הריאות בריאות לחלוטין. שאלותיי- 1. האם ישנה אפשרות לקרינה נוספת לכל המוח ? 2. הרופאה מתלבטת לגבי כימותרפיה. האם זה מומלץ ? במצבי ? (אני כשנה עם גרורות מוחיות רבות) 3. האם כדאי לשנות את הטיפול מטרסיבה לאפניטיב ? זה יהיה יעיל ? 4. האם כדאי להשתמש בקאנביס רפואי ? זה יעזור לי ? אשמח ואודה מאוד להתייחסות לכל שאלותיי. תודה !

שלום גל לא מקובל לחזור על קרינת למח לאחר פרק זמן קצר, מחשש לתופעות לוואי. עם עברה תקופה של שנה ומעלה - יש מקום לשקול קרינה חוזרת. כימותרפיה היא בהחלט אחת האופציות לטיפול. לגבי אפטיניב - זה טיפול שניתן לשקול אותו. אינני משוכנעת שהייתי מעדיפה אפטיניב על כימותרפיה. לקבי קנביס רפואי - בהחלט יכול להקל על חלק מהסימפטומים - אפשר לבקש מהאונקולוג המטפל להגיש בקשה לרישיון. בהצלחה

תודה על תשובתך ! ברצוני לעדכן אותך עך החלטות הרופא : המליץ להמשיך בטרסיבה. אינו ממליץ לשנות לאפטיניב. הטיפול שהוחלט - 10 הקרנות לכל המוח וטיפול תומך בקנאביס רפואי. האם כדאי לי לעשות את ההקרנות ? האם יש סיכוי לשיפור עם בצקת וגידולים רבים שהגדולים מבינהם מגיעים לכמעט 3 ס"מ ? האם ההקרנות יוכלו לגרום להרעה במצבי ? עברה בדיוק שנה מאז שקיבלתי 20 הקרנות למוח. אודה לתשבותכם בהקדם.

שלום רב, אבא שלי בן 60, ללא מחלות רקע, אובחן לפני שנתיים עם small cell lung carcinoma, בשלב של limited disease, עבר מספר קורסים כמותרפיים והקרנות לבית החזה בפרוטוקול המקובל. באותו שלב הייתה תגובה מלאה לטיפול. בנוסף עבר ביולי 2010, הקרנות מניעתיות לראש, והתחיל מעקב. בינואר 2011, התגלתה גרורה בודדת במוחון, עם תלונות של הפרעות קלות בדיבור ושיווי משקל, הגרורה הייתה בגודל כ-23 ממ לפי בדיקת MRI, אז הוחלט על ביצוע פרוצדורה רדיוכירורגית לאותה גרורה. הפרוצדורה בוצעה בפברואר, עברה ללא סיבוכים ובבדיקת מעקב לאחר כחודש נראתה תגובה טובה לטיפול, עם הקטנה בגודל הגרורה והיעלמות הבצקת. ב-MRI ביקורת נוסף לאחר כחודשיים נתגלו מספר גרורות קטנות, מספרן כ-5 מתוכן אחת נוספת במוחון, ו-4 גרורות באזור מעל לטנטוריום. גודלן נע בין 3ממ עד 7ממ. הוחל מעקב אחר גרורות אלו ולאחר כחודש נצפתה דינמיקה מינימלית ברובן, פרט לאותה גרורה חדשה במוחון שגדלה עד 17 ממ. לאחר הטלבטויות מקצועיות רבות, בשל העובדה כי הראש כבר קיבל מנת קרינה של כ-2800 RAD ביולי 2010, הוחלט על הקרנה חוזרת של הראש בבית חולים רמבם, אך במקום שימוש ב-whole brain radiation, הוחלט להקרין באופן יותר ממוקד את האזורים מסביב לגרורות בשיטה הדומה יחסית לשימוש ברדיוכירורגיה. כעת לאחר כחודשיים מביצוע ההקרנות. בוצע MRI ביקורת, בו נצפתה דינמיקה אך ורק בגרורה במוחון אשר גדלה ל-20 ממ ומסביבה כעת בצקת. לציין, מבחינת סימפטומים ישנה הפרעה קלה בשיווי משקל אך ללא שום החמרה מלפי כמה חודשים, אפילו אפשר להגיד שמחינת אותה תלונה יש שיפור. פרט לכך ללא תלונות או סימפטומים. שאלתי היא: האם ניתן לבצע פרוצדורה רדיוכירורגית בראש שעבר מספר הקרנות כמצויין? והאם בבן אדם שאינו סובל ממחלות נוספות, ועקרונית מרגיש טוב וחזק ניתן להמשיך לטפל בגרורות בעייתיות בכל פעם ולעקוב אחר גרורות נוספות?

לפאדי ערב טוב, תודה על פנייתך המדוייקת והמפורטת. המצב כרגע מייצג גרורות בשליטה מול גרורה בודדת במוחון שגדלה וכמוכן המוחון הגיב ביצירת בצקת סביבה. מצב זה דורש טפול. האופציות הן נתוח או רדיוכירורגיה. בלקיחת המצב הכללי והתנהגות הגרורות עד כה-צפי החיים (למרות מצבו הכללי הטוב שציינת)הוא מוגבל,ודרוג מחלתו הממארת הבסיסית הוא גבוה=מתקדם. במצב זה השקול שלנזק עתידי רחוק טווח של טפולים רדיוכירורגים חוזרים איננו רלבנטי. בברכה

לד"ר קנר שלום תודה על תשובתך על שאלה קודמת שלי. אמי בת 57 חולת סרטן ריאות עם גרורות למוחץ עברה טיפול של 10 הקרנות לכל המוח. בmri חוזר נראתה החמרה. למרות שהגידול בריאות מצטמצם בעקבות הטיפול. (אמי מטופלת בטיפול ביולוגי - אירסה) האם המצב מצדיק החלפת טיפול סיסטמי בכימוטרפיה? והאם יש כימוטרפיה שעוברת מחסום דם-מוח? תודה מראש

לילי שלום, לא ברור לגמרי עם IRESSA עובר למוח, כנראה שלא. אין מקום לשנות טיפול סיסטמי אם יש תגובה ברורה של הגידול בראות. לגבי המוח: שוב ניתן לבדוק אפשרות של טיפול רדיוכירורגי כטיפול פליאטיבי. בברכה דר קנר