ממצא על היפופיזה,אודה על תשובתך.

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

02/08/2017 | 13:49 | מאת: דינה

שלום רב! אני סובלת מ-NAION בעין ימין.בעקבות הידקקות משמעותית של עצב הראיה,נשלחתי ליתר הביטחון ל-MRI מוח חוזר(הקודם עשיתי בחודש ינואר והוא היה תקין). היום בפיענוח אין ממצא בארובות או ממצא שלוחץ על עצבי ראיה.יחד עם זאת יש ממצא חדש:משמאל לגבעול ההיפופיזה מודגם תהליך מעוגל 5 מ''מ בעל אות נמוך אשר אינו מתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי-מתאים למיקרואדנומה. זה הפיענוח של רדיולוג מבית חולים אחד.בישיבת רנטגן במרפאת עיניים של בית חולים אחר הממצא פוענח במילים:יתכן ומדובר בציסטה עם תוכן לא צלול... בעקבות הפיענוחים הללו אשמח לדעת: 1.האם ממצא המתואר דורש ניתוח במידה וזה לא יוצר לחץ על הסביבה הקרובה? 2. ב-2014 טופלתי מספר חודשים במודאל ורמת הפרולקטין הייתה גבוהה ואז הפסקתי.אף אחד לא נעשה מעקב אחרי הבדיקות.האם יתכן ש 4 שנים אחרי הטיפול מופיע הממצא המתואר? בתודה מראש ובברכה, דינה

מקריאת שאלתך ועל פי הדעות השונות שקיבלת הרי שטיב הממצא לא ברור. לא נראה לי מהכתוב שיש צורך בניתוח, כדאי לברר האם אכן הממצא לא היה בינואר השנה, האם נעשה בירור בעבר לסיבת העליה בפרולקטין? האם את יודעת מה הרמה העדכנית? מציעה שתתיעצי עם אנדוקרינולוג.

מנהל פורום גידולי מוח