מחזור לא סדיר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

30/04/2008 | 21:40 | מאת: רונית

בתי בת 16. קיבלה מחזור ראשון בגיל 12 אח"כ היתה הפסקה של כחצי שנה. מאז מקבלת מחזור באופן לא סדיר. פנינו לגניקולוג שהמליץ לה לקחת גלולות להסדרת המחזור. האם כדאי לקחת גלולות? האם יש לכך השלכות לטווח קרוב/ארוך?

שלום רונית ברפואה מערבית הגלולה מהווה את אחדהפתרונות הנפוצים ביותר בקרב גניקולוגים להסדרת המחזור החודשי. מבחינה פיזיולוגית הגלולה מביאה את האשה למצב של "הריון מדומה", הרמות ההורמונליות עולות לרמות אשר בהן לא מתקיים שלב הביוץ. רוב הגלולות משלבות את ההורמונים פרוגסטרון ואסטרוגן. על פי רוב נטילת גלולות אינה כרוכה בתופעות לוואי, אבל לעיתים בכ"ז אצל חלק מן הנשים יופיעו: עודף משקל, אקנה, רגישות בשדיים, בחילה, כאב ראש וחולשה. לא ניתן לצפות את תגובתה של האשה לגלולה מסויימת ולכן לעיתים גניקולוגים נותנים מספר סוגים של גלולות עד שנמצאת הגלולה המתאימה. הרמות ההורמונליות אצל אישה הנוטלת גלולות הינן אחידות. אין עליות או ירידות הורמונליות וישנה רק ירידה זמנית עם סיום מחזור הגלולות, המתבטאת בדימום חלש יותר מהנורמה. הגלולה היא בעלת ערך רפואי טיפולי בבעיות שונת- אבל וזה אבל גדול - חשוב לזכור כי ההקלה או ההטבה תהיה כל עוד המטופלת נוטלת את הגלוללות. ברגע שהמטופלת תפסיק את נטילת הגלולה הבעיה תחזור. כמובן שביום שבתך תרצה להרות הבעיה עדיין תהיה קיימת ואז בטיפול מערבי , כמובן שהיא תצטרך להיות מטופלת בכמות גדולה עוד יותר של הורמונים - עם כל ההשלכות של הדבר. בטיפול ברפואה סינית תבדק הסיבה מדוע המחזורים של בתך אינם סדירים- המטפל יאבחן באמצעות- דופק, לשון, אבחנת גוף, טבלת טמפרטורה , וכמובן תשאול מלא מהו המקור לבעיה. בעיה של סטגנציה באיבר / או מרידיאן כלשהו, בעיה של חוסר. רק לאחר האבחנה יתאים לה המטפל תכנית טיפול מתאימה, של דיקור וצמחים. המטרה בטיפול ברפואה סינית היא לתת טיפול שורש כך שהבעיה תפתר. פני למטפל אשר מתמחה בגניקולוגיה סינית. בהצלחה

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית