כאבי בטן חמורים + מעי רגיש טיפול בדיקור

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

04/08/2014 | 22:59 | מאת: יעל

שלום לך מיכל אני בת 25. בשנתים האחרונות סובלת מכאבי בטן שלעתים מופיעים לפני האוכל לעיתים אחרי ולעתים גם וגם. מאוד פוגע באיכות החיים שלי. סובלת גם מעצירות / שלשול. מרגישה גם עייפות משמעותית ובבדיקות נמצאה אנמיה (למרות שאוכלת בסך הכל סביר). הרופאים מגדירים האת הבעיה כמעי רגיז / רגיש המליצו על תרופות שמסייעות - מטפלות בגזים, פרוביוטיקה, ניסיתי גם להמנע קצת מחלב. אבל כל זה לא ממש עוזר לאורך זמן. אשמח לחוות דעתך תודה

שלום יעל האם עשית בדיקות נוספות מעבר לבדיקות דם? האם עשית בדיקת גסטרו? קודם כל חשוב לבצע את כל הבדיקות הנחוצות. לשלול צליאק (רגישות לגלוטן), בדיקת גסטרוסקופיה. מבחינת הטיפולים שניסית עד עכשיו: מאוד חשובה התמדה וקבלת הנחיות מאוד ברורות לגבי תזונה. אולי יש לך רגישות למזונות מסוימים? כאשר מגיע אלי מטופל במצבך- אני עורכת תשאול מאוד מדוקדק ומשתמשת בכלי אבחנה מעולם הרפואה הסינית: אבחנת דופק, לשון ואבחנת גוף על פי האבחון אני מתאימה טיפול- הנחיות מדויקות בתזונה + בודקת האם המטופל סובל מרגישות למוצרים שונים. וכן רושמת צמחים / תוספים וכמובן משלבת גם התיחסות רגשית. מנסיוני לא ניתן להתעלם מן הפן הרגשי נפשי באף סימפטום ובוודאי בכל התחום של מעי רגיש. רפואה שלמה M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גוף - נפש - רוח WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית