כאבי מחזור אחרי לידה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

22/07/2014 | 09:37 | מאת: שמחה

שלום מיכל אני בת 34. אם ל- 2 סובלת מכאבי מחזור מאז שקיבלתי מחזור בפעם הראשונה. עם השנים הכאבים החריפו. הווסת אצלי מתחילה בטפטופים. אחרי יומיים קרישי דם שמתלווים אליהם כאבים מאוד קשים שבחלק מהזמן אני נאלצת ממש לשכב ולהניח בקבוק חם על הבטן. אחרי המחזור מרגישה גם כאבי ראש ותשישות שנמשכת כיומיים. מה אפשר לעשות? תודה

שלום שמחה את מתארת מצב שעל פי הרפואה הסינית מוסבר כמצב של סטגנציה בשילוב עם חסר. הכוונה לכך שישנה "תקיעות דם" ו/או "תקיעות צ'י" שמעורבת עם מצב של חסר דם. מצב של חסר דם מוחמר עם כל דימום וסתי וכמובן אחרי לידה שגורמת לאיבוד דם משמעותי. ניתן ורצוי מאוד לטפל בכך באמצעות שילוב של צמחים, דיקור והנחיות ספציפיות לתזונה שתסייע להניע את סטגנצית הצ'י והדם ולחזק דם. מנסיוני תמיד קיים גם פן רגשי לכל בעיה פיזית ולכן תמיד אני מייחסת משקל רב לאבחון וטיפול בפן זה. טיפול מדויק יועיל ביותר ולא תצטרכי לסבול עוד. רפואה שלמה M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גופנפש 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית