דימום בשלב לוטאלי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

12/07/2014 | 17:02 | מאת: אנה

שלום לפני כ- 8 חודשים הפסקתי גלולות למטרת כניסה להריון. די מהר המחזור נהיה סדיר (28-29 יום), אבל הדימום חלש מאוד ביחס לעבר ובנוסף, אני חשה בתופעות לוואי חזקות בעיקר בשבועיים שלפני הוסת (כאבי ראש, רגישות בחזה, בחילות וכד'). בחודשיים האחרונים הדימום מתחיל חלש מאוד (וניתן להבחין בו בעיקר בניגוב) ומתגבר בהדרגה עד ליום-יומיים של דימום כבד מאוד (ביום השביעי לערך) ונחלש שוב - סה"כ בין 10 ל-14 ימי דימום. בחודש האחרון התחלתי לעקוב אחרי חום השחר. לפני הביוץ נע בסביבות 36.2-36.3. ביום בו מקלון ביוץ היה חיובי, חום השחר ירד ל- 36.0 ובשלושת הימים הבאים עלה בהדרגה ל- 36.6. (אני כרגע ביוא"ב 12, והטמפ יציבה בינתיים על 36.6-36.7). כבר לפני 5 ימים (יוא"ב 7) התחיל הדימום החלש שהתגבר בהדרגה וביומיים האחרונים הוא אמנם עדיין לא כבד וזורם, אבל בצבע אדום. אם אני עדיין בשלב הלוטאלי, לא ברור לי למה יש דימום (זה כנראה לא דימום השרשה, כי זה קורה כל חודש..). אם אני בשלב הפוליקולארי, אז לא ברור מדוע לא יורד החום והלוטאלי קצר כל כך.. אשמח לחוות דעתך.

שלום אנה דימום בשלב הלוטאלי על פי הרפואה הסינית מעיד על סטגנציה של כבד/ חוסר יאנג ועוד. לפי הרפואה המערבית - בגלל אי ספיקה של גופיף צהוב, חסר פרוגסטרון. גם אם שתי שיטות הרפואה נותנות הסבר שונה - הטיפול ברפואה הסינית יתן את אותה תוצאה - הפסקת הדימום. ההבדל הוא שברפואה מערבית - אין טיפול בשורש - מתן הורמונים ואילו טיפול ברפואה סינית מטפל בשורש הבעיה - זאת לאחר אבחון מדויק והתאמת צמחים, דיקור ותזונה על פי הבעיה המדויקת שאובחנה. כמו כן, הטמפרטורה אמורה לעלות בצורה חד משמעית ולא בהדרגה כפי שקורה אצלך. הסברתי מדוע זה קורה. ממליצה לפנות למטפל ברפואה סינית שהתמחה בגינקולוגיה ופוריות וזאת על מנת לסייע לגוף שלך להגיע למצב של איזון מבחינה הורמונלית ולסייע להגביר את פוטנציאל הפוריות של גופך. בשורות טובות M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית