גיל מעבר , גלי חום, בעיות שינה טיפול ברפואה סינית

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

30/06/2014 | 20:40 | מאת: ציפי

שלום מיכל אני בת 49. בשנה האחרונה אני כבר לא מקבלת מחזור. בהתחלה ממש שמחתי כי כל מחזור היה סיוט עבורי - מתח לפני , רצון עז לפחמימות, כעסים, עצבנות וממש כאבי גב ובטן שהקרינו לרגליים. עכשיו אני כבר לא שמחה כי אני רואה שהחלפתי צרה אחת בצרה אחרת: סובלת מגלי חום נוראיים בקיץ הזה אני ממש מרגישה כמו בתוך סיוט רטוב. מתעוררת בלילה וצריכה להחליף מצעים. השיער רטוב, הגוף רטוב. אני גרושה ועכשיו ממש לא מסוגלת לצאת עם אף אחד. חוץ מזה גם בין גלי החום אני לא מצליחה לישון היטב. גם העיכול שלי יותר עצבני. תמיד היה לי מעי רגיש אבל עכשיו זה פשוט בלתי נסבל. מקווה שניתן לעזור הורמונים לא אקח בשום אופן. האם יש דרך אחרת? תודה

שלום ציפי בטח שיש חלופה להורמונים. כאשר מגיעה אלי מטופלת הסובלת מתופעות לא נעימות הכרוכות בגיל המעבר קודם כל אני מאבחנת בכלים המקצועיים שלי את מקורות חוסר האיזון אצלה: מה יותר בולט- על פי הרפואה הסינית- חולשת יין / יאנג או צ'י חולשת טחול או סטגנציה של כבד. חוסר דם וכו'. על פי האבחון אני מתאימה לה טיפול מדויק בצמחים , דיקור והנחיות תזונה. אתייחס ספציפית למקרה שלך כפי שאת מתארת אותו: את מציינת שכל השנים סבלת מ PMS - מתח טרום וסתי. המחקרים גם מעידים על כך כי נשים שסבלו מ PMS לאורך שנים (ברפואה הסינית האנרגיה של הכבד משחקת כאן תפקיד משמעותי) סובלות מתסמינים משמעותיים יותר בגיל המעבר. אין ספק שיהיה צורך במקרה שלך לתת התיחסות משמעותית גם לכבד. מנסיוני אפשר להגיע לאיזון ממש מהר ולחזור לאיכות החיים טובה כפי שהייתה לך לפני כן. אשמח לסייע לך בברכת רפואה שלמה M.A. DIP AC מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYU.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית