חום השחר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

04/02/2014 | 15:06 | מאת: טוהר

שלום רב, רציתי לשאול האם זה עניין מוכר ונפוץ שבזמן השתרשות העובר חום השחר יורד מעט. אם אין ירידה בטמפ''- האם זה מעיד בהכרח על כך שלא הייתה השתרשות? שאלה נוספת, האם חום השחר של 36.5-36.8 בשלב הלוטאלי נחשב תקין במקרה של תחילת הריון והאם מעיד על אי-הריון או קיומו? תודה רבה

שלום טוהר החום לא יורד בהקשר להשתרשות, אלא אצל חלק מן הנשים – ממש לפני הביוץ יש ירידת חום ואחריה עליה. חום שחר של 36.5 -36.8 יכול להעיד על שלב לוטאלי תקין. (השלב הלוטאלי הינו השלב שמופיע מהביוץ ועד הווסת. קשור לרמות פרוגסטרון גבוהות. חום בשלב הלוטאלי אמור להיות גבוה בכ ½ מעלה מן החום בשלב הפוליקולרי (מתחילת הדימום הווסתי ועד הביוץ). החום לבדו כמובן אינו יכול להעיד על הריון, אלא אך ורק בדיקת הריון . אבל אם החום אינו יורד בהחלט ניתן לחשוב על אפשרות לתחילת הריון. כאשר ישנו הריון החום הגבוה נמשך. בשורות טובות מיכל שלזינגרM.A. DIP AC רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות גוף – נפש דיקור., צמחים, הומוטוקסיקולוגיה, , פרחי באך, תטא הילינג, אייפקNLP

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית