מחזור לא סדיר בגיל 41

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

06/10/2013 | 09:36 | מאת: אורית

מיכל שלום, אני בת 41 . קיבלתי מחזור ראשון בגיל 12 ומאז ועד לפני חצי שנה כל המחזורים שלי היו סדירים. עברתי 3 לידות (האחרונה- ניתוח קיסרי לפני 7 שנים). לפני חצי שנה התחיל להשתבש, רופאת הנשים טוענת שאני צעירה עדיין ולכן ממליצה על הורמונים לתקופה של שלושה חודשים רק כדי לסדר את המחזור. אני לא ששה לקחת הורמונים, מצד שני אני לא יודעת האם זה תקין שהמחזור לא סדיר (לעתים מופיע לאחר שבועיים וחצי ולעתים לאחר חמישה שבועות). מה דעתך?

שלום אורית קודם כל ממליצה על בדיקה הורמונלית ביום 2-3 לדימום הוסתי, וזאת על מנת לראות מהו הפרופול ההורמונלי שלך. בררי גם עם אמך ואחיותייך (אם יש לך אחיות ואם הן בוגרות ממך) מה היה הגיל שבו אצלן חלו שיבושים ושינויים במחזור הווסת). מבינה לגמרי את חששך מנטילת הורמונים, וכמובן גם לא ניתן להבטיח שנטילת הורמונים לתקופה של 3 חודשים תסדיר את המחזור גם בהמשך לאחר הפסקת הנטילה שלהם. טיפלתי בנשים רבות במצבך, שחוו שיבושים במחזור הווסת מסוג פרימנופאוזה (טרום גיל מעבר). אני תמיד מתייחסת לטיפול באופן הוליסטי - גוף + נפש. מן הפן הפיזי - מאבחנת האם יש חסר דם, איברים לא מאוזנים וכו'. ומן הפן הרגשי - האם היו טראומות וקונפליקטים שבאופן מודע / תת מודע גרמו למתח ושינוי. לא ניתן להפריד בין הגופנפש וכל טיפול מדויק צריך להתייחס לשני הצדדים. אשמח לסייע לך רפואה שלמה בברכה בהצלחה M.A. DIP ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופריות WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526 דיקור, צמחים, תזונה, אייפק, NLP, דימיון מודרך, פרחי באך, הומוטוקסיקולוגיה

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית