מחזור לא סדיר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

09/06/2013 | 16:14 | מאת: שירן

שלום, אני בת 24 והמחזור שלי אינו סדיר.. לרוב אני מקבלת פעם בחודשיים ולפעמים יותר.. לפני חודשיים (חודש אפריל) הרופא נתן לי תרופה בשם פרימולט נור ובאמת אחרי שבוע קיבלתי מחזור.. חודש מאי התפספס.. פניתי שוב לרופא שאמר לי לקחת שוב את התרופה (כעת אנחנו ביוני) לפני שבוע נטלתי את התרופה ומיום סיומה ועד עכשיו לא קיבלתי (עבר שבוע שלם). זה מאוד מדאיג אותי ואודה מאוד לתשובתכם בנושא. אשמח גם לדעת מהן יכולת להיות הבעיות שמונעות ממני לקבל מחזור בכל חודש? והאם זה ימנע ממני להיכנס להריון בעתיד?

שלום שירן מכיון שנטלת את ההורמונים שרשם לך הרופא (פרימולט נור) כדאי שתוועצי ברופא מה לעשות בשלב זה? אבל באופן כללי ניתן לומר שאת סובלת מחוסר איזון הורמונלי (בהגדרה של הרפואה המערבית). לעומת זאת, על פי הגדרתה של הרפואה הסינית יתכנו מספר סינדרומים וביניהם: חולשה של יין / יאנג הכליות, חוסר דם סיני (לאו דווקא מקביל לאנמיה מערבית), חוסר צ'י ועוד. ניתן ורצוי להסדיר את מחזור הווסת בצורה טבעית לגמרי וניתן לעשות זאת בכלים של הרפואה הסינית: דיקור, תזונה וצמחים סיניים. ממליצה לפנות למטפל ברפואה סינית שהתמחה בתחום הגינקולוגיה והפוריות. חשוב להדגיש שנטילת פרימולט נור / או בכלל טיפולים הורמונליים אינם מסייעים להסדרת המחזור באופן קבוע, אלא רק באופן זמני מכיוון שאין כאן התייחסות לסיבת השורש. אשמח לסייע לך להסדיר את מחזור הווסת רפואה שלמה M.A. DIP. ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות דיקור, הומוטוקסיקולוגיה, צמחיחם, אייפק, תזונה, NLP ופרחי באך WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית