מחזור שהחל שוב לאחר סיומו

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

29/04/2019 | 07:56 | מאת: רינת

שלום רב, סיימתי מחזור ולאחר ימים בודדים החל שוב. זה מעולם לא קרה. המחזור שלי סדיר. לא לוקחת גלולות. התחלתי לאחרונה לקחת ויטמין b6 (לא יודעת אם קשור). מה יכולה להיות הסיבה? תודה

שלום לך רינת יכולות להיות סיבות רבות מבחינת אבדלה מבדלת. המחזור החודשי מושפע מתפקוד ואיזון הורמונלי וכנראה שישנו גורם כלשהו שפגע באיזון ההורמונלי. מצבי מתח , יציאה ממחלה, חוסר שעות שינה, טיסות טרנס אטלנטיות ועוד אפשרויות. מבחינת הרפואה הסינית- ישנן עוד אפשרויות לאבחנה מבדלת: חום בדם, טחול חלש, סטגנציה של הכבד ועוד... מה שחשוב לעשות זה לעקוב ולראות מה קורה בחודש הבא. אם זה קורה שוב אז כמובן שחשוב להבדק ואפשר גם לטפל באמצעות צמחים ודיקור. ויטמין B 6 אינו גורם לחוסר איזון הורמונלי. האם את נוטלת B6 בגלל מתח? כפי שציינתי המתח לכשעצמו יכול להיות הגורם לאי סדירות במחזור. הרבה בריאות רפואה שלמה

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית