שאלה חשובה מאוד!!!!!!!

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

25/11/2017 | 18:35 | מאת: קטיה

שלום רב, לפני כ4 חודשים הפסקתי לקחת גלולות אחרי 8 שנים שהייתי נוטלת. המחזור לא סדיר כלל, הוא לא מתחיל לבד כל עוד אני לא לוקחת כדורים מזרזי מחזור. מנסים להכנס להריון, ואני אחרי 2 סבבים של אקאקלומין כבר שלא השפיעו כלל ולא היה ביוץ כל החודשים האלה. מס שאלות: האם דיקור סיני יכול לעזור במקרה כזה? אשמח לקבל יותר פרטים על התהליך. ועוד שאלה לא ככ נעימה: לא מזמן רק גיליתי שרוק מפריע להכנס להריון, האם הוא מונע לגמרי? מה עושים במידה ואני יבשה לגמרי באיבר המין? (חשוב לציין שבדיקת זרע תקינה)

שלום לך קטיה א. איקקלומין היא תרופה שנועדה להגביר ביוץ אבל כמובן שיש לה את תופעות הלוואי שלה: הריון מרובה עוברים, יותר סיבוכים, פגיעה ברירית הרחם ועוד ... אצלך בכל מקרה היא גם לא משפיעה סביר להניח שהיא אף מחמירה את המצב הבסיסי. בהחלט ניתן לסייע בטיפול מתאים. כשמגיעה מטופלת אני מאבחנת באמצעות כלים שונים: כמובן תשאול מפורט, בדיקות דם, אבחנת דופק, לשון, אבחנת גוף. על פי האבחנה אני מתאימה טיפול מדויק. בטיפול משלבת כלים שונים: דיקור, תזונה לפי סוג דם + דגשים מהרפואה הסינית, צמחים ו/או הומיאופתיה, גופנפש.. דיקור לבד לא תמיד מספיק חשוב מאוד לשלב כדי להשיג תוצאות מיטביות. למשל אם מטופלת אנמית או תזונה לא מתאימה אז ברור שדיקור לבדו לא יפתור את הבעיה. מנסיוני טיפול משולב שכזה מאוד מועיל ומגביר את הסיכוי לקליטה טבעית להריון. לגבי יובש נרתיקי - כמובן גם הוא חלק מחוסר האיזון שאת חווה. לא הבנתי את כוונתך לגבי "רוק". אבל מאוד חשוב להשתמש בנוזל סיכוך טוב. ישנו נוזל סיכה בשם ,PRE SEED בזמנו ניתן היה להשיג בארץ. היום כבר לא. רצוי מאוד לרכוש ולהשתמש. זהו נוזל סיכה ספציפי כשרוצים להרות מכיוון שיש משמעות ל חומציות הנרתיק. הזרעים זקוקים לסביבה ידידותית מבחינת PH וזה משפר את הסיכוי להרות. אשמח לסייע לך מוזמנת ליצור קשר ונתאם מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית גינקולוגיה ופוריות 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית