שאלה בנוגע לביוץ וחום השחר

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

12/06/2017 | 06:57 | מאת: מורן

היי אני בת 30 ורוצה להיכנס להריון. הפסקתי גלולות ולא קיבלתי מחזור 3 חודשים. רופאת הנשים שלי נתנה לי כדורים לקבלת מחזור כי אמרה שנראה כי יש לי שחלות פוליציסטיות (לא בטוח...). קיבלתי מחזור (מאוד מאוד קצר) ומאז אני מודדת חום שמהיום הראשון של המחזור רק הולך ויורד- ביום הראשון היה לי 36.5 והיום- שבוע ויומיים אחרי יש לי 35.8. האם זה הגיוני??? מתי אמור להתרחש הביוץ? האם כדאי להפסיק למדוד חום ולעבור לבדיקות ביוץ? תודה רבה!

שלום לך מורן השאלה "האם זה הגיוני" אינה השאלה... העובדה היא שזה חום השחר כעת. השאלה היא האם זה תקין? ובכן אצל נשים שנטלו גלולות בעת הפסקת הגלולות חלק גדול מן הנשים חוות מחזורים משובשים. אצל רבות המחזורים היו משובשים עוד לפני תחילת השימוש בגלולות. כמובן ששימוש בגלולות אינו "מתקן" את המחזוריות אלא רק מייצר מצג שווא של מחזוריות תקינה מכיוו שלכאורה קיים דימום ווסתי בכל חודש. אבל בעצם אין מדובר במצב תקין ובריא וזאת כי בזמן נטילת הגלולות אין התרחשות של ביוץ. ניתן לשלב מעקב חום שחר עם בדיקות ביוץ, כמובן שאין מניעה לעשות זאת. מנסיוני הטיפולי ומן הידע המקצועי שלי מומלץ מאוד לפנות למטפל על מנת להסדיר את המחזור ולייצר ציר הורמונלי תקין. חשוב מאוד להביא את הגוף למצב בריא ומאוזן לגמרי לפני נסיונות להרות. הדאגה לבריאות העובר מתחילה מספר חודשים לפני הכניסה להריון של האם. יש לך הזדמנות נפלאה לעשות זאת. כמטפלת אני מתייחסת למחזור הנשי כאל "חלון לבריאות האשה". מחזור שאינו סדיר מצביע על מצב בריאותי שאינו אופטימלי. אני מטפלת באמצעות שילוב של תזונה אופטימלית ומותאמת אישית, תוספים, דיקור וצמחים ומשלבת לעיתים גם מגע וטיפולי גופנפש. כמובן תלוי במקרה. אשמח לסייע לך במסעך להפוך לאם. מוזמנת ליצור קשר מיכל שלזינגר רפואה סינית וטיפולי גופנפש גינקולוגיה , פוריות והריון. 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית