כתם לידה שומה כנקודת חן בגודל של 4 ממ

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

05/06/2017 | 20:28 | מאת: אמא

דוקטור שלום, ביתי בת שנה ושבעה חודשים נולדה עם שומה שהיא נקודת חן בעפעף של העין. כשנולדה זה היה בהיר ולאחר מכן התכהה. שאלתי האם ניתן להוריד זאת? האם זה בהרדמה מלאה? מה גודל הצלקת שנשארת ובאיזה גיל הכי מומלץ לטפל בכך. תודה רבה. אמא

05/06/2017 | 22:08 | מאת: אמא

רופא העור פרופ בן אמיתי כתב בבדיקה שומה כ 4 מ"מ על עפעף תחתון מימין. דרמוסקופיה תקינה. DG: Small Congenita Pigmented Nevus

שלום, ניתן בד״כ להסיר את נקודת החן. תלוי במיקום המדויק... נשארת צלקת מסויימת, שוב כתלות במיקום... כל ניתוח כזה - עד גיל בגרות - בהרדמה כללית. הניתוח - אסתטי בעיקרו ואין בד״כ אינדיקציה רפואית לקיומו. בברכה ד״ר שלו

11/06/2017 | 19:43 | מאת: אמא

ד"ר שלו, תודה רבה על תשובתך. האם אפשר לקבל חידוד לאיזה גיל בערך כוונתך בגיל בגרות שאין צורך בהרדמה מלאה? האם גיל 12 או גיל 18? אשמח על הבהרה. תודה!

26/08/2017 | 20:50 | מאת: שומה

אשמח להתייחסות לגבי הגיל להסרה

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים