נגישות
נגישות

צריבה וכאב בעין שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

02/06/2017 | 16:23 | מאת: יוסי

שלום , לפני כ 3 שנים אובחנתי בבלפריטיס בעין , הדבר מלווה בעפעף נפוח ובצריבה ואדמומיות בעין שמאל באופן קבוע , לאחר בדיקה אצל מומחה לאוקולופלסטיקה נרשם ' יש תגובה פפילרית טמפורלית וגם מרכזית עדינה' . הכאב מופיע בעיקר בקצה העין לכיוון האף ונראה שנוצרה שם כמין בליטה של הלחמית .. הופנתי ע"י הרופא למרפאת אוקולופלסטיקה בתל השומר למתן זריקת קנלוג לפפילות טרזוס לעפעף , במקביל בבדיקה של פרופ' לקרנית הוסבר להתחיל טיפול בטיפות רסטזיס 3 פעמים ביום . שאלתי היא האם הזרקת קנלוג לעפעף יכול לטפל בבעיה ואף להעלימה ? או שמדובר בהקלה זמנית ? הבנתי שמדובר בסטרואידים ולכן אני חושש מהזריקה ומאופן הטיפול שהוא זמני לעין , והאם טיפול בטיפות רסטזיס למשך שלושה חודשים זה דבר תקין שיכול לגרום לטיפול בבלוטת הדמעות ולא יהווה תלותיות ונזק לעין ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בשאלתך מעורבים חלקים שונים של העין: לחמית של העין , של העפעפיים, שפת העפעפיים... המצב אינו מאפשר איבחון דרך שאלה ובודאי לא טיפול בבעייתך המורכבת. ניתן לומר בבטחון שטיפול ארוך בסטרואידים אינו מומלץ. ואם נדרש - דורש מעקב צמוד. בכל מקרה - נסה להבדק ע״י רופא שיכיר את בעייתך ויעקוב אחריה באופן אישי כדי שיוכל לראות שינוי בהתאם לטיפול. בברכה דר. שלו

03/06/2017 | 13:50 | מאת: יוסי

היות ומדובר בבעיה מתמשכת שדי מפריעה לי לשגרת חיים רגילה אני מטופל גם אצל רופא מומחה לקרנית , אוקולופלסטיקה , ונוירואופטלמולוג .. רופא מומחה לאוקולופלסטיקה שהייתי אצלו לפני מס' חודשים דיבר על ביצוע פקקים בעין דבר שלאח"מ רופא לקרנית (שאצלו אני בעיקר במעקב) טען שאין צורך ויכול רק לגרום לזיהומים מיותרים בגילי (26) . כמובן שאני מבולבל לגבי המשך הטיפול במצבי ופשוט לא יודע לאיזה סוג של טיפול עליי להיצמד ומה הדבר הנכון כרגע .. תודה רבה

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים