התבגרות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/01/2004 | 18:09 | מאת: אם

ילדתי בת 7.5 עברה במאי 2003 אירוע של A.V.M במוח. לאחר השחרור מבית חולים קיבלה דנטואין שגרם לתופעות לוואי והוחלף לטגרטול. לאחר בדיקת E.E.G שהיתה תקינה ולאחר טיפול ברדיוכירוגיה ב כלי הדם במוח הוחלט להפסיק את הטיפול בטגרטול לחלוטין. תופעות הלוואי שהיו הן נשירת שיער הראש, שיעור יתר, והשמנה. לפני כחודשיים הבחנו בסימנים של התבגרות מוקדמת - גדילה של השדיים וצמיחת שיער ערווה. לאחר התייעצות ובדיקות דם הוחלט לערוך לה מבחן הורמונים. תוצאות הבדיקה שאכן יש פעילות יתר של ההיפופיזה ויש עלייה ברמת ההורמון הגורם להתבגרות וגם לשיעור. הוחלט לתת לה טיפול של דקפפטול, אחת לחודש. יש לי מספר שאלות: א. האם לטיפול ישנם תופעות לוואי לטווח הקרוב והרחוק, אם כן מהם? ב. האם הטיפול מסייע למניעת או נסיגת התבגרות? ג. האם יש טיפול חלופי טוב יותר? ד.האם מתן התרופה עלול לפגוע בגדילה או בפוריות? תודה, ההורים המודאגים

קיים מאמר בנושא זה באתר WWW.GDILA.CO.IL תופעת הלוואי החשובה ביותר היא נטיה להשמנה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים