תירואיד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/02/2002 | 11:57 | מאת: נגה

שלום דר' אני אחרי טיפול ביוד 131 בעקבות מחלה של יתר פעילות. בעקבות הטיפול נכנסתי לתת פעילות ואני מקבלת אלקטרוקסין 800 מק"ג לשבוע. הTSH הוא 1 וה- FT4 הוא 19. הבעיה העיקרית היא בצקות בעפעף העליון וריבוי נוזלים בעין. שאלתי: האם זה קשור לבעיה האינדוקרינית, ואם יש לזה טיפול והאם הבצקות האלו יכולות לעבור ? דרך אגב, בבדיקת נוגדנים שעשיתי לאחרונה קיבלתי תוצאה מעל 2000. תודה מראש נגה

1. אם ה- TSH הוא 1 סיבת הנפיחות בעין - אינה איזון הבלוטה 2. בפעילות יתר של בלוטת התריס יש תהליך של מנגנון החיסון הגורם בין היתר לבלט עין 3. חשוב להיות במעקב רופא עיניים. רק הוא ורופא המכיר אותך יכולים לתת תשובה על המצב בעיין ועתיד התהליך 4. נוגדנים גבוהים הם חלק מתהליך שעובר מנגנון החיסון בחלק ממחלות בלוטת התריס כמו: פעילות יתר של בלוטת התריס ודלקת מסוג השימוטו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים