צורה והמשך בירור רפואי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/12/2001 | 18:28 | מאת: אלון

פרופ' שלום, הרשה ל להודות לך תחילה על תשובתך בנושא שאותו שאלתי בקשר ל - CYCLIC AMP אני נמצא בבירור אורטופדי בגין תהליך זעיר ליטי במפרק ה - SIJ וכמו כן מוקד רדיולוצנטי עם גבולות סקלרוטים. ברקע יש לי היפרקלמציה מתונה (עד 11) בדרך כלל היא בסביבות ה - 10.7 בנוסף לכך היפוקלציאוריה, ושללו כבר FHH משום שלהורי אין לא היפרקלצמיה או היפוקלציאוריה. כמו כן אוסטיאופניה בע"ש ובאמות, אך לא בירכיים. בירור של MRI העלה "מוקדים בעלי סיגנל הטרוגני בסקרום ובאיליום". כיום אני נמצא בשלב שבו ככל הנראה אעבור ביופסיה של הנגע בעצם. מיפוי של בלוטת הפרה תיאוריד העלה באופן מוזר, אדנומה פראתיריאודלית, חרף העובדה כי רמת PTH תקינה (26.6) וכמו גם TSH. מיפוי חוזר של הבלוטה, לאחר כחודשיים, העלה ממצא דומה למה שהיה בדומה. US של בלוטות הלמפה במפשעה - שנעשה לא מזמן - נמצאו מספר בלוטות למפה מוגדלות והגדולה שבהן בגודל 2 על 0.55 ס"מ, הבלוטותץ המוגדלות כאמור הן רק במשפעה מימין. כעת לאחר שהיה קונסיליום בין הרופא האנדוקרינולוג לבין הרופאים באיזוטופים הוחלט שאני אחזור לבירור הנושא בעוד כחודש וחצי - חודשיים. אני אשמח אם תוכל להביע את חוות דעתך בנושא, באשר לסיבה, בדרך כלל, מה הרופאים מעדיפים לחכות עוד זמן מה עד קבלת החלטה כלשהיא. שאלתי היא האם מדובר במשהוא ממאיר או לא - אני מניח כי אינה במקומה היות ולא ראית במו אינך את צילומי המיפוי אך אשמח אם תוכל לומר עד כדי כמה נושא זה נלקח בחשבון כשאומרים לי לבוא בעוד כחודשיים, ןאז יעשו שו בדיקות. לא היה ברור לי האם התכוונו לבדיקות דם או לבדיקות הדמייה או שניהם ביחד. כמו כן אשמח אם אוכל לשלוח לך לאימייל את המקרה בצורה מסודרת ומפורטת יותר, על כן אשמח אם תוכל לשלוח לי על כך אימייל במקביל לתשובתך ל - [email protected] אלון

לאלון שלום! 1. אם הברור התחיל בגלל בעית עצם - בדיקת MRI אינה רואה עצם אלא רקמות רקות. להדגים בעיות בעצם CT הוא בדיקת הבחירה - על כל פנים ממצאים אלא הם בתחום שרופא פנימי ואורטופד צריכים להחליט ביניהם ולעיתים אין מנוס מאשר לקיחת דוגמה בניקור, לבדיקה אילו תאים נמצאים שם - כאמור אינני מומחה לחלק הזה - זב היה הלחץ שלי על האורטופד. אינני נותן לו תרוץ בכוון הורמונלי הפתרון בידיו. 2. סידן 10.7-11 אינו משהו שהופכים בעבורו את העולם ומחפשים מחלה הורמונלית בולטת במיוחד ש- PTH תקין, אין ממצאים במשפחנ המעידים על FHH או על מחלה אחרת על כן לא נראה לי שמדובר בתחום ההורמונלי גם אם ראו פאראתירואיד אחד. מה גם שאין PTH גבוה 3. לפני כל דבר אחר יש צורך בביופסיה של הנגע בעצם. מחלות שונות יכולות להעלות באופן משני במידה זו או אחרת את רמת הסידן בדם. 4. לדחות את הברור לעוד חודש וחצי חודשיים נראה לי כמו דחיית החלטה שאת תשובתה אני רוצה לדעת כעת. אני מרגיש קצת לא נוח לייעץ במצב שיש סמני שאלה רבים מבלי שרואים את הכל מקרוב. לדעתי , אם לא לוקחים כעת דגימה מהנגע שאחריה יהיו חכמים יותר, כדאי לך לגשת לחוות דעת שניה בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים