עד איזה גיל גובהים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

24/08/2016 | 11:14 | מאת: ירון

שלום אני בן 19 וחצי 1.65 היה לי עבר עם מחלה כרונית בלב wpw ולקחתי עוד 2 כדורים ביום אחד נורמלול ואחד ציפרמיל וניראה לי שמכיתה ז הפסקתי לגבוהה אני אחרי 3 צריבות ועכשיו לא לוקח שום כדור האם אוכל ליגבוהה עד גיל 21 או שנעצר לי הגדילה והגביהה אשמח לתשובה .

גדילה אינה תלויה בגיל אלא בסיום ההתבגרות. סימנים לסיום ההתבגרות הם צילום כף יד לגיל עצמות המראה 18 שנים. למעת האמת גם אחרי גיל עצמות 17 הגדילה מועטה. כלומר צילום כף יד מעיד על םוטנציאל הגדילה העתידי. אם בבדיקה גופנית אתה גבר בוגר, סימן שסיית את הגדילה גיל 21 הוא אגדה ללא בסיס. בדלים עד גיל 21 כאלה שההתבגרות שלהם מאד מאוחרת

01/09/2016 | 05:26 | מאת: ירוו

רציתי לדעת אם משהו הפריע לי ליגבוה אבא שלי 1.69 ואמא שלי 1.58 אני עובד מגיל צעיר במפעל ומרים כבד ואני מעשן מגיל צעיר האם זה פגע בגובה ועוד שאלה האם יש תרגילים שיביאו לי כמה סמ ליגבוהה עד סוף ההתבגרות ? תודה..

17/05/2018 | 11:22 | מאת: עידו אבירן

היי אני כרגע בן 17 וחצי ואני מרגיש שלא גבהתי מכיתה ט עכשיו אני ב יא מטר 75

אין שום דרת היום לנחש את העבר אין שום דרך היום להוסיף לגובה

09/04/2020 | 17:59 | מאת: תומר

בגיל 21 פלוס גובהים??

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים