ילד בן 9 באחוזון 3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

13/12/2014 | 22:06 | מאת: מרים

ילדי בן 9 הגדל באחוזון 3 ובפחות. גובה האבא 170 והאמא 158 הילד רזה מאוד לגילו ונמוך. משקלו 21 וגובהו 123 בדיקת הורמון הגדילה נמצא תקין. גיל העצמות 3.5 שנים פחות מגילו. אנחנו לחוצים. מה לעשות?

1) אם ילד רזה יש לפנות לדיאטנית עם רישום תזונה מדוייק של 3 ימים. הדיאטנית מחשבת בהשוואה ללוח צריכה סטנדרטי איזה אחוז מהצריכה היומית הנער מקבל מבחינת קלוריות, אבות מזון ועוד וזאת גם בהתיחסות לכמות הפעילות הגופנית. צריכה פחותה מתחת לרמה מסוימת פוגעת בגדילה 2) גיל עצמות צעיר ב 3.5 שנים- אני מאמין לקריאה בתנאי שאנדוקרינולוג מומחה ומנוסה קרא את גיל העצמות. 50% מהתשובות שאני מקבל ממקורות אחרים הן שגויות. משתמשים בגיל עצמות לחישוב תחזית גובה סופי. אולם ניתן ליפול בפח אם התחזית שגויה ואם גיל העצמות שגוי. 3) לפי כללי הטיפול בהורמון גדילה שאמצו קופות החולים בארץ, כאשר אין חוסר בהורמון גדילה וגובהו של הילד לכל היותר באחוזון 3 ותחזית הגובה הסופי פחות מ 161 או 160 סמ בבנים ופחות מ 150 סמ בבנות הם מאשרים טיפול בהורמון גדילה. ההורים צריכים להחליט אם הם רוצים טיפול זה

08/01/2015 | 19:02 | מאת: מרים

הרופא האינדוקריני שפניתי אליו לא הסכים לתת הורמון גדילה מה אתה מייעץ?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים