שתיה והשתנה מרובה פעוט

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/10/2014 | 06:16 | מאת: דנה

שלום, בני בן שנתיים ושותה כמות גדולה מאוד של מים. משקלו נמוך (כ 9.5 קג) וכמות המים הממוצעת נעה בין 2-3 ליטר ביום. אנחנו מנסים שלא לאפשר לו לשתות כל כך הרבה אך הוא ממש מתעקש ומבקש מים (גם מוצץ לא מספק אותו) גם במהלך הלילה מתעורר מספר פעמים ומבקש מים.כמו כן כמות השתן גדולה פנינו לרופא המשפחה שביצע בדיקת שתן בלבד. האם מספיקה בדיקת שתן בכדי לשלול סכרת?

שתיה מרובה ומתן שתן מרובה יכולים להיגרם על ידי מספר מצבים 1) סוכרת 2) מחלה כיליתית 3) חוסר בהורמון השומר על המים בגוף-ADH 4) התנהגותית-יצירת הרגל מסיבה מסוימת לא בריאותית להגיע לאבחנה סוכרת- הבדיקה: בדיקת סוכר בשתן מחלה כיליתית יש סוגים מספר הגורמים לכך- הבדיקות: בדיקת דם לתפקודי כליה ומלחים בדם חוסר הורמון ADH הבדיקה בדיקה בצום של מלחים בדם ותפקודי כיליה ובדיקת שתן לכושר ריכוז שתן בעיה התנהגותית- מבררים רק אם יתר הסיבות נשללו אנדוקרינולוגים של ילדים מנוסים מאד באבחון מצב זה. לפני שמבצעים ברור- לא מונעים מילד שתית מים. בחסר הורמון ADH ובסוכרת יכול להיות מסוכן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים